in 3 jaar tijd heb ik 2 plaatjes en 2 bruggen gehad, ter vervanging van mijn bovengebit, die niet passend te krijgen zijn, wie is hier verantwoord. ?

De tandarts en de tandtechnicus zeggen dat hij niet meer aangepast kan worden, omdat hij al te vaak in de oven is geweest. De brug is nog niet eens definitief vastgezet. Wel heb ik voor de 2e keer bijna € 5000,= moeten betalen.
Weet iemand wat mij te doen staat? Het ziekenfonds heeft het maximum al betaald!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helaas dat het zo is gelopen. Volgens het recht leveren zij beiden een inspanningsverbintenis. Ze doen wat ze kunnen en als het dan toch niet lukt, dan is de kous af. Heel erg ook dat je zo vreselijk veel geld hebt moeten betalen voor de behandelingen. Is het niet mogelijk over te gaan op klikimplantaten? Dat betekent 4 implantaten per kaak. Ik weet niet of je nog tanden hebt in je onderkaak. Als je mond leeg is, kan geheel kostenloos een klik-implantaten gebit boven en onder worden geplaatst op grond van de basisverzekering. Maar als er nog één tand of kies zit, kan dat al niet meer zonder kosten. Neem eens contact op met de zorgverzekeraar. Toegevoegd na 3 uur: Zie ook www.cz.nl/vademecum-tandheelkunde-en-awbz.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100