waarom geeft een kaars een romantisch effect??

Een kaars geeft veel vaker een romantiach effect dat zie je ook in films maar wat is de reden ervan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kaars geeft een soort gloed aan het licht. Het vlammetje fonkelt en schittert in spiegelende objecten. Een paar ogen die je aankijken met de weerspiegeling van het fonkelende kaarslicht zijn sprankelend en omfloerst, ze voelen warm en aandachtig aan. Kaarslicht is ook altijd gezellig en geeft meteen sfeer die intiemer aanvoelt dan een stilstaand helder licht dat alles verlicht. Juist het zachte licht rondom de kaars midden in het donkere gedeelte er rondom heen, geeft iets waardoor je zintuigen geprikkeld worden. Het is juist het donker eromheen dat de sfeer intiem maakt. Denk maar eens aan een normaal verlichte kamer met mensen aan een diner. Je kunt wel kaarsen laten branden op de tafel, maar die hebben dan geen effect. Zodra het licht echter gedempt wordt en de warme gloed van de bewegende vlammetjes van kaarsen subtiel de glans van de ogen verlicht en het fonkelen van de glazen doet sprankelen, dan is de sfeer heel anders en krijg je een meer warm, romantisch gevoel.

Het licht van een kaars is een warme kleur, rood/geel tint. omdat dit ook niet te fel is geeft dit een warme gloed af, wat een romantisch effect geeft. ook het feit dat niet heel je kamer verlicht is maakt het je kamer wat spannender is, meer schaduw. zou je een TL-buis aanzetten wat een koudere blauw tint geeft en wat heel je kamer deze koudere kleur geeft is dit niet romantisch

De reden waarom ik een kaarsje romantisch vind, is inderdaad de mooie kleur wat geeft. Niet dat felle geel. Maar als ik naar het vlammetje kijkt , wat zo rustig brand en langzaam beweegt, daar word ik ook rustig van. En kaarsjes in een huisje, is romantisch en warm, en zeker als het buiten, nat en koud is.

Omdat het meer donker laat dan verlicht. Het maakt als het ware een cocon om je heen, waar je samen je eigen wereld hebt.

Het geeft een warme gezellige en romantische sfeer door de bewegende rode geel oranje vlam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100