Is het normaal meer dan een liter te plassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je bedoelt per dag, dan is dat wel normaal. Als je bedoelt per keer, dan is dat niet onmogelijk. De normale blaasinhoud bij volwassenen varieert van 350-500 ml. Dat kan oplopen tot wel 1 liter. Mensen die veel drinken hebben, zeker als ze hun plas regelmatig lang ophouden, een grotere blaas dan de gemiddelde mens. Er zijn uitzonderingen, maar dan is er wel wat aan de hand. Toegevoegd na 4 minuten: De meeste mensen hebben aandrang om te plassen als er zo'n 300 cc in de blaas zit.

Bronnen:
http://www.ziekenhuisforum.nl/forum/index....

Ja hoor, het is het systeem what goes in must come out. Dus hoe meer je drinkt hoe meer je.......

Per dag : ja ; je moet tenslotte ook meer dan een liter drinken, en niet alles verlaat als speeksel of zweet je lichaam. Per keer : nee ; zo groot is je blaas eigenlijk niet eens. Meer dan 700 cc eruit persen kan alleen al je het extreem lang opgehouden hebt, maar vaak moet je bij 400 al dringend plassen. Of je hebt een vrij grote blaas. Als je het idee hebt dat je ineens veel en veel meer moet plassen dan je gewend bent, kan het ook zijn dat je weefsels lange tijd meer vocht hebben vastgehouden - ok welke reden dan ook - en dit nu weer verliezen. Dat is meestal een goed teken. Neem voor alle zekerheid een maatbeker mee naar de wc en noteer hoe vaak en hoeveel je plat, en hou bij hoeveel je drinkt of als vocht (zuivel, fruit, groente) met je voeding ongeveer binnenkrijgt. Als die twee redelijk in balans zijn, is er niks aan de hand, tenzij je merkt dat je ook absurd veel drinkt. Vertrouw je het niet of heb je er andere klachten bij, neem dan altijd contact op met je huisarts. Toegevoegd na 9 minuten: Ik vind verschillende links over een eventuele relatie tussen diabetes insipidus (niet te verwarren met suikerziekte) waarbij je lichaam te weinig vocht vasthoudt en de ziekte van Addison. Zeker contact opnemen met je huisarts dus.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diabetes_insipidus

Wat er in gaat moet er ook weer uit. Vooral in deze tijd waar je gemiddeld wat minder zult zweten dan in de zomer zul je een groot deel van het vocht dat je inneemt weer uitplassen. Als je niet extreem meer plast (en drinkt) dan anders lijkt het een normaal verschijnsel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100