Kan iemand met een heel goede conditie elektrocutie overleven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Men kan louter door conditie geen (professionele)electrocutie overleven. De factoren zijn -stroomsterkte -frequentie -route door het lichaam (wel of niet door de hartstreek) Zelf werk ik met teslageneratoren en die zijn door de hoge frequentie minder gevaarlijk. Op mijn foto zie je me met een dergelijk apparaat bezig. Ik kan dan stroomsterkten hebben die bij lage frequenties beslist dodelijk zouden zijn. Omdat ik hiermee veel ervaring heb , geef ik daar demo's mee op sommige grote evenementen op verzoek van oa universiteiten. Jarenlange kennis en kunde hebben mij geleerd wat wel en niet kan. In zekere mate ben ik daardoor wat shockproof geraakt. Ik raad echt niemand aan dit na te doen. Ook ik zou echter op de electrische stoel geen schijn van kans hebben, na de doorslag van de huid loopt er tot 20A bij 60Hz door je lijf, je hart slaat dan af EN je hersenen worden boven de 42 graden verhit, wat coagulaie van het bloed veroorzaakt. Bij mensen die de electrische stoel overleefd hebben is de procedure ONJUIST uitgevoerd, de geleiders waren niet goed in contact gebracht met de huid en/of de trafo was niet in staat de hoge stroom te leveren, waardoor hij vroegtijdig verbrandde. Deze mensen waren niet te benijden, daarom gaat men nu door tot de dood ingetreden is. De electrocutie die vroeger toegepast werd, was een kwestie van stroomstoten van 2-3KVAC tussen hoofd en benen gedurende 20 sec totdat de arts het hart niet meer hoorde kloppen, meestal was een poging niet afdoende. Dat ging dan nog een tot vijf keer door. De nieuwe stoel geeft het slachtoffer een enorme ontlading uit een condensator van 50KVDC. Daardoor verbranden alle zenuwen. Daarna nog 20sec 2-3KVAC/10-20A, waarvan hij niets meer verneemt. Vrijwel altijd is dan een keer voldoende. Overigens ben ik fel tegen de doodstraf.

Nee iemand met een heel grote inwendige weerstand, want als de weerstand heel hoog is zal de stroom heel klein zijn en met een beetje goede energie zijn er wel mensen die een electrocutie overleven... Maar 230 volt is nauwelijks dodelijk hoor... Ik kreeg laatst stroom door de vingers, ik merkt niet ze veel van die 230 volt... Gaat die stroom door de hartstreek dan kan het slagmechanisme een tik krijgen dat dan weer wel... Maar buiten de elektrische stoel overleeft een mens electrocutie bijna altijd... Tenzij het hoogspanning is, dan heb je niet te vertellen, dan ruikt het naar barbecue in no time... Toegevoegd na 18 minuten: Je bedoelt onder stroom gezet worden, zoals dat vaak in de volksmond gezegd wordt... Zo heb je dat bedoeld en zo heb ik het beantwoord... In feite is electrocutie dat je eraan sterft, dat weet ik ook wel...

Onmogelijk. Elektrocutie is overlijden ten gevolge van een elektrische stroom. Dat is niet te overleven, aangezien je dan overleden bent.

Nee, als de stroom door je lichaam groot genoeg is, overleef je het niet. Je hart krijgt zo'n tik dat het nog slechts wat fibrilleert. Pompen doet het niet meer. Je zenuwen kunnen zo'n tik krijgen, dat ze definitief kapot zijn. Deze schades zijn niet met het leven te verenigen.

Dat hangt af van: De stroomsterkte. Hoe lang het contact duurt. Het inslag punt. De geleiding c.q. het schoeisel.

Conditie speelt geen enkele rol. Van belang is de hoogte van Volt en Ampére! Wel zijn factoren als geïsoleerde (hand)schoenen etc. wel van invloed. Men kan gerust een stroomkabel aanraken waarop spanning staat mits je geen aarde maakt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100