Als een man gesteriliseerd is, komt er dan nog echt sperma uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is meestal ook het doel van sterilisatie. Er komt dan alleen nog vocht uit en geen zaadcellen.

Alleen prostaatvocht zonder zaadcellen.

Er komt dan nog steeds sperma uit. Alleen zitten er geen zaadcellen meer in.

Bij een sterilisatie wordt het traject van de zaadbal, naar de penisopening, onderbroken. Dat is meestal door het klieven van de zaadleider, of het aanbrengen van een ringetje in de zaadleider. De overige klieren die in het traject aanwezig zijn, blijven aanwezig. Dit is de prostaat en de zaadblaasjes. Kortom, je hebt wel spermavocht, maar geen zaadcellen meer erin.Klik op de link voor een overzicht van het mannelijk geslachtsorgaan.

Bronnen:
http://www.gezondheid.nl/demens3d/mannelij...

Lijkt me ook niet meer dan logisch, want dan kun je nog steeds iemand zwanger maken.

Ik denk dat de vraagsteller dit antwoord wil lezen: er is geen verschil te zien tussen de zaadlozing van een gesteriliseerde man en eentje die dat niet is. Het kwakje oogt hetzelfde. Alleen zijn de "kikkervisjes" niet meer aanwezig maar die zie je in beide gevallen (met het blote oog) toch niet.

Nee, de zaadleiders worden door geknipt zodat er geen zaadcellen meer vervoerd kunnen worden dus is wat er overblijft alleen vocht en geen sperma meer

Ha, die Sowieso; Uit eerdere antwoorden weet je inmiddels dat een man na de sterilisatie nog gewoon ejaculeert in vloeibare en niet in poedervorm. Maar het duurt tot soms wel drie maanden tot de laatste zaadcel uit het vocht is verdwenen. Daarom moet een man na zijn sterilisatie ook nog een aantal keren een monster van het vocht ter controle aanbieden. Overigens las ik ook ergens dat de zaadleiders worden doorgesneden, maar dat is zeker niet altijd het geval. Afbinden gebeurt ook heel vel en maakt dat de sterilisatie makkelijker ongedaan te maken is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100