Hoe kan ik aan mijn vrienden vragen of ze homo zijn, zonder dat het een ruzie wordt?

Ik ben een vrouw, en ik heb 2 vrienden en ik vermoed dat ze homo's zijn. Alles valt dan op zijn plaats. Daarom had een van hen mij gedumpt zonder reden (dat dacht ik). En ze gaan ook opvallend met elkaar om. Hoe kan ik dat vragen zonder dat het op een ruzie uitdraait?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zijn je vrienden, dan kun je het toch gewoon vragen? En mochten ze echt kwaad worden dan zou ik dat vreemd vinden. Zo'n rare vraag is het niet, als je hem vriendelijk stelt.

Gewoon vragen. Als hij ja zegt is hij het en als ie nee zegt is ie het niet. Ik zie geen reden voor ruzie. Het is toch gewoon een normale vraag?

Als ik het goed begrijp, heb je een vriendje gehad, dat het heeft uitgemaakt. Daarna merk je dat deze jongen omgaat met een andere vriend van jou. Als ik jou was, zou ik mezelf 2 vragen stellen: 1: Ben ik werkelijk geiinteresseerd in het gevoelsleven van deze 2 jongens, of probeer ik mijn blamage (gedumpt worden) goed te praten? 2: Gaat het mij werkelijk iets aan, wat andere mensen voor elkaar voelen? Waarom zou ik moeten weten of iemand valt op een andere man? Kortom: Ga eens bij jezelf na hoe belangrijk het is dat jij dit soort vragen aan anderen stelt. Wellicht is het handiger en menselijker om je niet te bemoeien met andermans gevoelsleven tenzij de ander dit met jou wil delen. Daarnaast: Je hebt het over 'vrienden': Als een vriend werkelijk een vriend is, dan komt er vanzelf een moment waarop hij zoiets intiems als homoseksualitet met jou wil delen. Doet hij dit niet, dan zegt dit iets over jullie relatie: Blijkbaar ben je niet zo goed bevriend als jij denkt. Ook dan is het beter om de zaak te laten rusten. Het gaat jou ten slotte verder niks aan.

Even een verhaal uit het werkelijke leven. Mijn man vroeg ooit aan een jongere collega, waar wij op bezoek waren: En Karel (heet ie niet hoor), hoe is het met het liefdesleven? Waarop Karel vertelde dat hij verliefd was. Ik vroeg: O ja, ken ik haar? Hij: mag het ook een man zijn? Dus je mag gerust aan jonge mensen vragen of ze gelukkig zijn in hun liefdesleven. Je wordt er vanzelf wijzer door. Maar waarschijnlijk voel je het goed aan. En zijn ze allebei homo en voelen zich veilig bij jou.

Neem ze mee naar ikea en ga kasten kijken. Van het 1 komt het ander. Verder sluit ik me helemaal aam bij t antwoord van skus. (sorry, kan zn naam niet zien phone...)

NIET vragen, want als ik het zo lees staat het voor jou al vast dat ze homo zijn. je zoekt waarschijnlijk meer naar een bevestiging dan een antwoord op je 'vraag'' of ze wel of geen homo zijn. laat lekker gaan, er zijn meer relaties die uitgaan waarbij 2 mannen het prima met elkaar kunnen vinden. wat je wel kan doen is ff je eigen standpunt vergeten en zeggen dat je het prettig voor ze vind dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden. als ze er behoefte aan hebben en denken begrepen te worden door je krijg je misschien wel uitleg waarom ze goed met elkaar overweg kunnen. een 'kruis'verhoor kan je wel schudden denk ik, dus laat de gedachte gewoon los en laat ze zijn waar ze zich prettig bij voelen. homo, hetero, bi: who cares en wat voor verschil maakt het als je er (hopelijk) geen waardeoordeel aan vast gaat hangen.

gewoon zeggen dat het niet verkeerd bedoelt is maar dat je het gewoon wil weten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100