Hoe kan het dat een broer een tweelingbroer heeft die autistisch is als ze allebei hetzelfde DNA hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het ergens gewoon geregeld is dat als je zoveel op elkaar lijkt met hetzelfde bloed je hetzelfde dna krijgt, of hetzelfde soort haar, vingerafdrukken etc.

Dat kan als de broer niet één van de tweelingbroers is... Daarnaast zijn er toch ook verschillen tussen tweelingbroers, zeker als ze twee-eiig zijn

Om hetzelfde DNA te hebben, moet het om een eeneiïge tweeling gaan. Bij een tweeëiïge (wat een trema's...) tweeling hebben beide broers verschillend DNA. Als het toch echt om een eeneiïge tweeling gaat, en de ene is autistisch en de andere niet, kunnen we daaruit afleiden dat autisme niet alleen door het DNA wordt bepaald. Wellicht dat een kleine verstoring tijdens de zwangerschap, op het moment dat de hersenen werden aangelegd, dit kan veroorzaken. Misschien heeft de moeder gerookt, of toch één keer teveel alcohol genuttigd, of heeft ze een infectie doorgemaakt. Als dat net op de grens was, kan de ene foetus daar last van hebben gehad, terwijl het bij de andere nét goed is gegaan.

Autisme heeft niets met DNA te maken, dat laat je dus al zien in je vraag... Ik weet wat autisme is, maar dan moet ik een spiritueel antwoord geven en dan graaf ik mijn eigen graf...

Omdat bij autisme weliswaar een genetische component vermoed wordt, maar het zeker niet volledig erfelijk is. Er spelen meer factoren mee, die nog niet allemaal bekend zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100