Bij groene schimmel op kaas: is daar nu sprake van onzichtbare zwamvlok tot dieper in de kaas, of niet?

Oftewel: is er sprake van "root-like mycelium" bij kaas met van wat kleine groene schimmelvlekjes?

Waarbij de schimmel voor zover zichtbaar alleen aan de buitenkant zit.
(Zwamvlok=mycelium.)

Zie ook 't antwoord van bastanovum op:
http://www.goeievraag.nl/vraag/kleine-beschimmelde-plekjes-kaas-gewoon.36372
Want zijn antwoord botst met de andere antwoorden, maar hij heeft wel in die industrie gewerkt.
Dus ik ben er nog niet uit!

http://www.umassone.net/fsf_daycare/class/resources/pdfs/Foodborne%20Illness%20lesson.pdf:

"Some mold can be dangerous because it may
make toxins or poisons that can make children
and other susceptible [zwangeren? grieperig?] people sick."

Dit doet mij vermoeden dat je nergens last van zult hebben, als er na 't schaven geen schimmel meer zichtbaar is, en als je _niet_ tot een 'risicogroep' behoort.

"The root-like “mycelium” of
molds can grow several inches
into the food. When you cut
off the surface of the mold you
may not remove the poisons."

"Throw away moldy cheese, bread or fruit, and
fermented juices. If you buy these types of
food in large quantities be sure to break the
cheese, bread or juice into portions or
amounts that you know you can use in a few
days. Freeze what you know you can’t use."

't Gaat me niet zozeer om besparing van wat kaas, ik wil echt weten hoe 't nu zit...
Heeft bastanovum gelijk, of alleen als je tot een risicogroep behoort; en wat zijn dan de risicogroepen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Kaas, appels, sinaasappels, perziken, aardbeien  --  ik heb ze altijd gewoon opgegeten na het weghalen van de beschimmelde stukken. Bij kaas: doe of je een aardappel ontpit. Bij fruit: snijd de beschimmelde plek en het zachte deel daaromheen weg. Bij aardbeien: snijd de aardbei in tweeën en eet de goede helft op. Ik heb op die manier vast wel mycelium binnengekregen, inclusief mogelijke gifstoffen. Ik heb daar nooit ook maar enige last van gehad.

De één zegt het is geen probleem, wegsnijden en opeten. De ander zegt als het aan de buitenkant zit dan zijn er ook sporen binnenin. Het is maar wat je het veiligste vindt. Zelf gebruik ik de kaas niet meer, een ander wel. Aan jouw de keus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100