Groeien hersenen van koeien niet?

Je hoort altijd dat van vlees eten je hersenen gaan groeien, nou heb ik nooit een koe een karbonade zien eten. Groeien die hersenen daardoor niet of minder dan bij mensen die wel vlees eten en als je toch vlees bij een koe naar binnen werkt, groeien ze dan wel meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De hersenen van koeien worden niet groter als je ze vlees gaat geven. De grootte van hersenen is grotendeels in het DNA bepaalt. Dus dat kan je niet op die manier beinvloeden. Bij mensen echter is het van origine zo dat wij vleeseters zijn. In de DNA programmering merk je dat dus terug, want onze hersenen hebben bepaalde stoffen nodig om zich goed te ontwikkelen en te onderhouden. Een belangrijk deel voor onze hersenen zijn bijvoorbeeld aminozuren, dit vinden we in onze voeding voornamelijk terug in vis en vlees producten. Nu is het zo dat deze aminozuren weer verantwoordelijk zijn voor transport taken in onze hersenen, en niet zo zeer voor de opbouw hiervan. Als we deze aminozuren dus niet binnen krijgen kunnen onze hersenen een tekort hieraan krijgen. Enige gevolgen kunnen zijn dat men depressief wordt bijvoorbeeld. Tekst uit de link: "Aminozuren die afkomstig zijn van de afbraak van eiwitten (vlees, ei, vis, melkproducten enz ..) spelen een rol bij de synthese van neurotransmitters en bij het overbrengen van informatie in de hersenen." Tevens is het zo dat de hersenen door blijven groeien tot ongeveer het 25ste levensjaar van een mens. Dus een goede voeding is niet alleen voor kinderen en baby's belangrijk maar ook voor de pubers en jong volwassenen. Voor een uitgebreide uitleg, zie onderstaande links Toegevoegd na 3 minuten: Je hersenen groeien dus niet extra door veel vlees of sowieso vlees te eten. Het is echter wel verstandig :-) En anders moet je zorgen dat je de aminozuren elders vandaan haalt...

Bronnen:
http://www.isodisnatura.nl/nutrition_-_art...
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.dossier...

Hersenen groeien niet zoals andere organen, die zijn af bij geboorte, bijna zo schoon, of leeg als een harde schijf en gaandeweg komen er programma´s op, maar groeien doet het nauwelijks... De hersencellen veranderen ook niet, alles in het lichaam wordt vervangen in ±7 jaar, maar de hersenen die blijf je houden voor het leven... En het is dus een fabeltje dat je hersenen gaan groeien door vlees te eten...

Hersencellen groeien niet. Je kunt ze wel trainen. En ze kunnen ook afsterven bijvoorbeeld door alcohol of zuurstof tekort. Door het trainen van andere nog goede hersencellen kun je weer leren te praten of te lopen. Dit heeft veel tijd nodig en lukt helaas lang niet altijd. Vlees eten zou een erg gemakkelijke manier zijn om slimmer te worden maar helaas is dit niet zo.

Je hersenen groeien niet doordat je vlees eet, wel is het zo dat vleeseters (carnivoren) vaak grotere hersenen hebben dan planteneters (herbivoren), omdat ze voor hun jachttechnieken meer hersenen nodig hebben dan hun prooi voor het eten van planten. Het omgekeerde is echter niet waar.

Hersenen groeien wel degelijk ; als een soort hyperbole vorm. Bij een ongeboren kind / foetus (maar ook bij minder ontwikkelde diersoorten) zijn de hersenen nog vrij glad en hebben weinig windingen. Naarmate een mens ouder wordt en de hersenen zich ontwikkelen / uitgroeien, zie je steeds meer en meer en meer windingen ontstaan, en worden de hersenen steeds complexer. Aan het eind van de puberteit is dat proces voltooid, en zijn je hersenen compleet. In tegenstelling tot andere organen zijn ze dan inderdaad statisch, er wordt nooit meer nieuw hersenweefsel gemaakt, het sterft alleen nog maar af . In welk tempo dat gebeurt, hangt voor een deel af van je levensstijl, deels van erfelijkheid. Je krijgt er geen nieuwe hersencellen bij, ook niet als je vlees eet. Eiwitrijke voeding echter is wel goed voor het denkproces, maar hoe dat in elkaar steekt zou je aan een scheikundige moeten vragen. Eén van de dingen namelijk die de hersenen doen is het voortdurend doorgeven van boodschappen, en blijkbaar hebben ze daar eiwitten voor nodig. Vlees is dus wel goed voor je denkvermogen (hersenen) maar niet zozeer voor het laten groeien van het orgaan zelf. Verder ontwikkelen (aanleggen van meerdere verbindingen in zenuwbanen) doe je voornamelijk door oefenen. Aan de hersenen van koeien worden natuurlijk wat minder hoge eisen gesteld en het voortdurend aanleggen van nieuwe zenuwbanen zal ook minder belangrijk voor hen zijn, maar er speelt zich natuurlijk wel degelijk een en ander af in een koeienbrein. Ook zij zullen dus met hun voeding de daarvoor benodigde stoffen wel degelijk binnen krijgen. Overigens is het voeren van koeien met dierlijk materiaal niet zo vreemd als het lijkt ; wat denk je waar de gekkekoeienziekte (spongiforme encefalitis) vandaan kwam ? Toch kregen ze er geen grotere hersens van ; integendeel.

Beste bengel, Zijn het alleen de koeien die jouw aandacht hebben in dit vraagstuk. De hersenen groeien zeker. ! Maar dat, dat, alleen onder invloed van vlees zou gebeuren is echt uit de lucht gegrepen. Hoe groeit de rest van de koe dan.?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100