Hoe bouw ik mijn weerstand op?

Echt niet te geloven... in de laatste 2 maanden ben ik steeds ziek. 2x een longontsteking, een voorhoofdsholte ontsteking en nu keelontsteking. In alle gevallen binnen een week weer beter en aan het werk. Koorts is dan weg en na een week: hup weer ziek. Ik vraag me echt af hoe dit kan... wellicht door mijn nieuwe baan... tientallen kinderen om me heen met virusjes en bacterien....
Ben vorige maand van baan geswitcht dus kan het echt niet maken om me steeds ziek te melden. Maar ja, werken met hoge koorts is ook geen optie.
Ik heb overigens altijd wel een keer of 3 per jaar een griepje, maar nooit zo vaak in zo korte tijd.
Ik wil dus weerstand opbouwen omdat ik het idee heb dat dit helemaal weg is. Er hoeft maar iemand te hoesten en ik hoest de volgende dag ook.

Hoe bouw ik het best mijn weerstand op? Ik ben regelmatig buiten, slik zo nu en dan een vitaminepilletje maar wat kan ik verder nog zelf doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er iets mis is met je weerstand, dan is daar een rede voor. De weerstand wordt slechter, als we onregelmatig leven, te weinig rusten/slapen, te veel stress hebben, niet gezond eten, te weinig drinken, te weinig ontspannen, het klimaat in huis niet goed is ( te warm, te droge lucht), we ergens allergisch voor zijn(vloerbedekking, vogels, katten, bepaalde kunsstoffen), ons veel te warm kleden, te weinig bewegen/sporten, te veel en regelmatig antibiotica slikken , slecht gebit en een slechte thuissituatie. Een goede natuurarts adviseert je hoe verder en welke suplimenten en vitamine er goed voor je zijn. Nu en dan een vitamine pilletje is geen oplossing.

Haal bij de Tuinen van het merk Bloem echinacea capsules en slik deze in de maanden met een 'R' als onderhoudsdosis 1 per dag en je zult merken dat het beter gaat en nog een tip, goed uitzieken als je toch wat te pakken hebt!

Tja, het klinkt misschien cliché, maar 2 stuks groenten en 2 stuks fruit op een dag is zeker goed voor de weerstand. Maak er anders 3 van. Lekker sporten en gezond eten, daar kan geen vitaminepilletje aan tippen. Het werkt echter wel als aanvulling op een gezonde levensstijl. In elk geval veel beterschap en als het aanhoudt, wellicht eens naar de dokter gaan

Hallo, Wat vervelend zeg dat je dit hebt.Ik heb hier ook voor jaren terug last van gehad en kon er maar niet achter komen waardoor dit kwam.Gek werd ik ervan. Ga op tijd naar je bed neem je rust.Blijf bij mensen uit de buurt(als dat kan) die verkouden zijn of grieperig zijn. Misschien kan je naar een homophaat gaan of naar een ostheophaat.Laat je bloed testen misschien zit er een afwijking in.Succes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Voor weerstand is een goede balans nodig tussen werk en ontspanning, een gevarieerde voeding en voldoende buitenlucht. Houd je bij de dagelijkse voeding aan de schijf van vijf van het Voedingscentrum, zorg voor voldoende variatie in groenten en fruit. Ook regelmatig leven is bevorderlijk voor een goede weerstand.

Bronnen:
http://www.sterkingezondheid.nl/weerstand?...

kun je maar een beetje aan meehelpen. je weerstand heeft te maken met je immuunsysteem. en dat gaat zijn/haar eigen, autonome gang. zelfs bidden helpt niet. prettig omgaan met jezelf, doen wat jou het beste lijkt voor je gezond-zijn, stressbestendigheid, en je tevreden voelen helpen mee ivm weerstand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100