wanneer is deo schadelijk?

Hallo, je hoort altijd veel verhalen over deodorant, door het bestanddeel aluminium chlohohydrate zouden je oksel verstopr raken en kan het kankerverwekkend zijn. Mijn vraag is, even er van uit gaande dat dit waar is, wanneer deo (met aluminium) schadelijk is, kan dit al na één keer? of moet je het maandenlang gebruiken voordat dit kankerverwekkend/ schadelijk kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jarenlang, vermoedelijk, en in enorme hoeveelheden. Hoewel 'idiote hoeveelheden' tegenwoordig dankzij de relame (?) vrij gebruikelijk zijn. Schadelijker is het voortdurend inademen van die troep (ook voor je omgeving !) en de milieuschade uiteraard. Maar voor je er kanker van KUNT krijgen, ben je vaak wel tientallen jaren verder. Onderzoeken die proberen deodorantgebruik in verband te brengen met bijvoorbeeld de sterke toename van het aantal borstkankergevallen geven nog niet echt duidelijk uitsluitsel (hoewel vel uitslagen een duidelijker verband lijken aan te tonen dan tussen roken en diverse vormen van kanker, waar dan ineens WEL sprake is van ' signifikante gegevens' , maar dat is een kwestie van politiek, niet van wetenschap.). Je kunt et dus gerust gebruiken, met mate, maar probeer de spray te vervangen door een roller of stick, en denk ook aan je omgeving. Die ruiken je nog WEL, uren nadat je eigen geurreceptoren al zijn verdoofd.

Als je daar vanuit gaat, zul je heel veel bussen op 1 dag onder je oksel moeten spuiten. Buiten het feit dat het een koude bedoeling is, kan het geen kwaad. Je portemonnee zal er in dat geval meer onder lijden dan jij zelf.

Dat verhaal is niet waar, het gaat al jaren als mail over het internet (zolang als internet bestaat al, zo ongeveer) Laat je niet gek maken

Die verhalen zijn niet waar, het is een broodje aap (zie de bron). Er dus van uit gaan dat het waar is en je afvragen hoe snel het schadelijk is is dus vrij onzinnig maar om toch een antwoord te geven: als iets kankerverwekkend is zul je het over het algemeen langer moeten gebruiken dan 1x. Er zijn maar weinig stoffen die in 1x kanker kunnen veroorzaken.

Bronnen:
http://preventie.kwfkankerbestrijding.nl/r...

Daar zijn meerdere theorieën over. Eentje die je niet vaak leest, is dat het niet om de soort deo gaat, maar dat het stoppen van het zweten het probleem is. Je lichaam kan zijn afvalstoffen minder goed kwijt en de lymfeklieren in de borst zijn met die in de oksel verbonden. Zweten in dus zeer gezond.

Ik ben daar niet zo gerust over. Ik had veel last van transpiratie via mijn oksels, regelmatig natte oksels in shirtjes. Na een keer of drie Odorex Extra Dry gebruikt te hebben, heb ik nooit meer last gehad van natte oksels. Sindsdien zweet ik echter veel meer via mijn gezicht (m.n. voorhoofd). Zelfs bij zeer heet weer blijven mijn oksels droog. Ik vertrouw dit niet. Als ik het overnieuw had mogen doen, zou ik dat product nooit meer gebruiken. Ik zweet liever overmatig uit mijn oksels dan uit mijn hoofd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100