Hoe kan het dat er vocht onder je vel ontstaat tijdens een brandwond?

Ik heb een brandwond gehad, en toen ik hem openprikte kwam er vocht uit (water), hoe kan het dat er vocht ontstaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is uit den boze om Brandwonden open te prikken. Dit mag NOOIT! Omdat je je verbrand heeft, gaat je lichaam cellen verzamelen om de wond te helen. Hier komen ook bloedresten, vocht en noem maar wat op mee. die blijven rond die plek hangen , maar deze mag je NOOIT open prikken!

Dat is zogenaamd lymfe-vocht. Naast je bloedsomloop heb je in je lichaam ook een heel systeem met lymfevocht, dat -onder andere - nodig is voor je weerstand / het bestrijden van infecties en verwondingen. Bij een brandwond (of andere blaar) loopt dit vocht onder de beschadigde huid om een infetie te voorkomen. Het is helder en kleurloos, tenzij je al een flinke infetie te pakken hebt : dan wordt het pus.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfe
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lymfvatstelsel

Dit vocht komt niet uit het lymfestelsel maar uit het plasma in het bloed, zie mijn reactie op uw vraag.

Door de tweedegraads brandwond wordt de doorlaatbaarheid van de bloedvaten en de weefsels groter, waardoor er zich plasma (geen lymfe) onder de huid ophoopt. Bij uitgebreide brandwonden kan daardoor het vochtverlies van het lichaam oplopen tot tientallen procenten. Het risico op infecties is groot als die blaren opengaan. Beoordelen of zo'n blaar open moet kun je beter aan een deskundige overlaten maar afsluiting van verbrand weefsel door de natuurlijke huid geeft de beste bescherming.

Bronnen:
http://www.brandwonden.be/index.php/pathof...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100