gokverslaafd

m'n schoonmoeder is gokverslaafd , ze is 82 en zit nog steeds iedere dag achter de gokkast! ze is volledig bij de tijd en houd alle nieuws bij, over van alles en woont nog opzichzelf! wat moeten we ermee??

Toegevoegd na 8 minuten:
ze heeft geen cent te makke, maar probeerd wel bij mij geld los te peuteren

Toegevoegd na 11 minuten:
ze staat onder curatele

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Moeilijke vraag zeg kan het mij voorstellen dat je niet goed weet wat je er mee aan moet.Hulp zoeken maar dat zal ze zelf ook moeten willen.Geen geld lenen dat niet doen en blijf met haar in gesprek.Blijf haar vragen stellen van waarom doe je dit je hebt al haast geen geld om van te leven.Laat haar merken dat je om haar geeft maar dat je het niet leuk vindt dat ze gokverslaafd is.Succes!

Niets..mits alles goed met haar gaat natuurlijk... Je loopt natuurlijk het risico dat ze de erfenis er door heen jaagt :-) Maar als ze verder alles goed bijhoudt en geen schulden heeft laat haar lekker doen.. wie weet hoe lang ze haar pleziertje nog kan hebben?

Als ze alles nog bij houdt kan ze niet eens erg gokverslaafd zijn. Als ik 82 was zou ik het misschien ook wel gaan doen.

Zo lang ze gewoon haar rekeningen blijft betalen en ze niet haar leven verwaarloosd is het goed. Anders zou ik hulp gaan zoeken, allereerst bij de huisarts.

Als ze onder curatele staat en ze krijgt geen geld meer van jou of iemand anders kan ze niet meer gokken. Dus is het snel afgelopen. Succes.

Haar duidelijk maken dat ze van jouw geen geld krijgt. Het is triest dat ze gokverslaafde is maar je helpt haar er niet mee.!

Leer haar pokeren voor nepgeld zodat het weer om het spel gaat en niet om de knikkers. Als ze echt gokverslaafd is dan heeft ze niet de wilskracht om er zelf uit te komen. Ze zal door spelen tot ze geen droog brood meer kan eten. Via de huisarts hulp vragen. Dan wordt heel misschien ook duidelijk wat de achterliggende reden is van haar gedrag. Hoe dieper ze in de "shit" raakt , hoe verleidelijker het voor haar is om door te spelen om de problemen te kunnen "vergeten " , waarna ze weer dieper in de "shit " raakt.

als ze nog goed bij de tijd is zou ik proberen haar computerspelletjes te leren er zijn genoeg gratis gokspelletjes, en poker enzo dan word ze mischien wel verslaafd aan computeren. er zijn ook wel cd-roms met dat soort spelletjes dan hoeft ze in principe niet eens op internet dan kan ze dus ook niet verslaafd worden aan internet spellen waar je wel voor moet betalen

een vriend van mij was ook eens gokverslaafd. toen heeft hij een eigen gokkast gekocht. alleen na een poosje begon dat saai te worden en associeerde hij dat saaie ook met andere gokkasten. probleem opgelost :) want nu gokt hij niet meer.

Probeer iets te doen aan haar eenzaamheid, want dat is wellicht de reden van haar gokgedrag. Overschakelen naar de talloze gratis computer-/internetspelletjes lijkt me ook verstandig.

Verzorgingstehuis zonder gokkasten? Een gokverslaafde is niet volledig bij de tijd, anders deed zij dat niet. Het kan een vorm van dementie zijn. Psychiatrisch onderzoek lijkt me niet misplaatst. Goed van je dat je haar wilt helpen. Blijf dat vooral doen, ook als ze tegenstribbelt. Veel sterkte.

Geen geld lenen natuurlijk. Alternatieven bieden die geen geld hoeven te kosten. Aan de andere kant: zo verpietert ze niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100