Wat is voedsel dat minder energie oplevert dan het je kost?

Ik heb ooit iets op Biologie gehad dat verteren van voedsel energie kost.
Betekent dit dan ook dat er dingen zijn die je kunt eten die meer calorieën kosten, dan dat er uit de vertering wordt gewonnen?

Zou het mogelijk zijn om een dieet uit dit soort voedingsmiddelen op te bouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien heb je iets aan het lijstje hieronder. BELANGRIJK: Voor je hier iets mee gaat doen, lees de waarschuwingen op de pagina waar dit vanaf komt: "Lijst van voedingsmiddelen Indien je alle bovenstaande punten hebt gecontroleerd kunnen we overgaan tot de lijst van voedingsmiddelen. * Aardbeien * Ananas * Andijvie * Appels * Asperges * Aubergine * Bietjes * Bloemkool * Bosbessen * Broccoli * Citroenen * Cranberry’s * Frambozen * Grapefruit * Groene Bonen * Groene Kool * Knoflook * Komkommers * Mandarijnen * Uien * Papaja’s * Pruimen * Radijsjes * Rapen * Selderij stengels * Selderij wortels * Sla * Spinazie * Tomaten * Tuinkers * Veldsla * Wortelen"

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/...

O.a. champignons kosten meer energie om te verteren dan ze opleveren

Bleekselderij kost je meer energie om het te verteren, dan je er voor terugkrijgt... Dus heeft een negatieve calorie-balans...

Er bestaat een soort brood, waarvan ze zeggen dat het meer calorien kost om te verteren dan er in dat brood zelf zitten. Ik weet helaas niet hoe het heette.... Ik vond het zelf overigens niet echt lekker brood, rare structuur en rare smaak. Maar wie weet wen je er wel aan. Als ik degene spreek bij wie ik het toen gegeten had, zal ik vragen hoe het heet.

Ja bijvoorbeeld sla. Moeilijk verteerbaar maar weinig calorieën.

Uien, komkommers, tomaten. Veel rauwkost volgens mij.

Zelf een dieet opbouwen brengt het risico met zich mee dat je bepaalde stoffen onvoldoende krijgt. In het algemeen verbruikt rauwkost met energie dan het opbrengt. Een goede diëtist kan je ongetwijfeld verantwoord verder helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100