is hoofdpijn langer dan 3 maanden gevaarlijk?

ik vroeg het me af misschien dat iemand er een antwoord op heeft

Weet jij het antwoord?

/2500

je weet waarschijnlijk niet waar de pijn in het hoofd vandaan komt, het kan zijn door spieren die strak zitten in de nek of rug maar kunnen ook ernstigere dingen zijn. In het eerste geval is het niet gevaarlijk maar is het gewoon vervelend in het andere geval kan er iets zijn in de hersenen. Toch misschien handig om langs de huisarts te gaan, die kan er meer informatie over geven en onderzoeken verrichten want met hoofdpijn lopen is ook gewoon enorm vervelend. Mocht het niet constant zijn kan het ook migrane zijn.

Het antwoord is: of je hebt een kwaadaardige ziekte/letsel of aandoening, of je hebt chronische hoofdpijn: Chronische hoofdpijn is zeer langdurige hoofdpijn, van meer dan 15 dagen per maand. Bij chronische hoofdpijn is onduidelijk of de hoofdpijn ooit stopt en als het stopt, wanneer. Bij sommige mensen is spanningshoofdpijn zo veelvuldig dat de hoofdpijn chronisch genoemd mag worden. Sommige medicijnen hebben eveneens hoofdpijn als bijwerking, en ook het dagelijks innemen van pijnstillers voor hoofdpijn kan leiden tot een toestand van chroninsche hoofdpijn, medicijn afhankelijke hoofdpijn genoemd. Bovendien kan het voorkomen van hoofdpijn een symptoom zijn van een andere ziekte of worden veroorzaakt door psychische problemen (bijvoorbeeld door veel stress of spanning). Het probleem van chronische hoofdpijn is dat behandeling met verdovende (pijnstillende) medicijnen na verloop van tijd niet meer effectief is. Door enkel de symptomen aan te pakken blijft de oorzaak bestaan en ontstaat daardoor een grote kans op medicijn afhankelijke hoofdpijn. Een echte oorzaak is vaak niet te vinden, waardoor patiënten lang met hoofdpijn moeten leven. Ben je al naar de huisarts geweest? Zo ja, wat heeft hij/zij verteld? Zo niet, dan zou ik zsm naar de huisarts gaan of direct een neuroloog raadplegen...

Mogelijk heb je spanningshoofdpijn, dat voelt als een band om je voorhoofd, die erg drukkend is. Dit soort hoofdpijnen, wordt veroorzaakt door veelvuldig en langdurig stress. Je zit dan mogelijk al voor lange tijd in een vervelende situatie op school, thuis, werkplek, relatie enz. Uiteindelijk kan dat resulteren in buikpijn, maagpijn en/ of hoofdpijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100