wat te doen tegen rijexamen angst?

ik heb 3 weken geleden mijn eerste rijexamen gedaan, en ben keihard gezakt, alles wat normaal prima gaat ging totaal fout. een half uur voor dat ik op moest begonnen die klote zenuwen weer, net als bij het theorie examen, alleen dit keer erger, toen ik daadwerkelijk tegenover mijn examinator zat werd ik gewoon misselijk van de zenuwen. dit ging ook niet meer weg tot dat ik de auto weer uitstapte een uur later...

nu las ik op internet over rijexamenangst, alleen staat nergens wat je er tegen kan doen, behalve ademhalingsoefeningen, maar dat gaat toch echt niet werken.

iemand weet of je iets als kalmeringsmiddelen kan krijgen die niet op de rijvaardigheid werken omdat ik al opium gebruik normaal gesproken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is nog een andere methode: tijdens een gewone rijles zet je een direct familielid op de achterbank. De aanwezigheid van zo iemand maakt de les veel spannender. Dat kan je leren om op die angst te oefenen (waarbij je de adviezen van andere reageerders kunt toepassen). Leuk is anders, maar het werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100