Hoe verminder je je nodige slaap?

Ik slaap momenteel gemiddeld 12 uur per nacht, en als ik minder slaap wordt ik futloos, moe en heb ik geen concentratie. Weet iemand misschien hoe ik ervoor kan zorgen dat ik minder slaap nodig heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan slaap kan je ook wennen. Kijk maar eens naar bejaarde mensen die hun middagdutje niet meer kunnen missen. Als je nu een week lang iedere nacht eens een half uur verkort. Dan kan je volgende week een strak schema invoeren van 9 uur slaap. Bijvoorbeeld 11 uur naar bed en precies 8 uur opstaan. Dat is meer dan genoeg voor iemand die gezond is. Binnen twee weken ben je aan de nieuwe hoeveelheid slaap gewend. Er zijn jonge moeders die twee maal per nacht het bed uit moeten voor een baby die niet doorslaapt. Dat went ook. Dus even doorzetten!

Een nacht heeft maar 6 uur, dus kun je nooit 12 uur per nacht slapen :p (maar ik begrijp wel wat je bedoeld) De gemiddelde mens heeft aan 8 uur per dag slaap voldoende. Bij ziekte oid kan dat afwijken. Juist omdat je zo lang slaapt ben je de rest van de dag futloos. Door een "normaal" ritme te creëren kan je dat veranderen. Wen jezelf aan om elke morge om 7 of 8 uur op te staan en om 9 of 10 uur naar bed te gaan. Blijf bezig zodat je overdag geen middag dutje gaat doen. Eet 3x per dag zoals het hoort, dus smorgens, smiddags en savonds. Houd dit een maandje vol en je zal zien dat je savonds moe bent (zoals het hoort) en smorgens opgewekt de dag tegemoed gaat. Blijf het volhouden en verval niet terug in je huidige patroon, dan komt het zeker weer goed.

je moet ineens van 12 uur per nacht minderen naar maximaal 8 uur per nacht. iedere ochtend op dezelfde tijd op staan en iedere avond op dezelfde tijd naar bed gaan. hou moe je ook bent, niet terug naar bed gaan. dat houd je drie tot vier weken vol. je zult erg moe zijn, want je bent gewend aan langer slapen. als je dit volhoudt, dan zal je er aan wennen en zal je niet meer futloos, moe en concentratieloos zijn. let op: wel genoeg en gezond eten en bewegen en ook ontspannen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100