Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kom ik aan zoveel blauwe plekken en andere vage klachten?

Hallo,

ik heb al sinds twee weken heel veel blauwe plekken op mn onderbenen, en met heel veel bedoel ik echt een stuk of 20. Grote, kleine, donkere en lichte. Ze gaan langzaam weg maar telkens komen er nieuwe bij. Verder heb ik vaak hoofdpijn, ben ik steeds misselijk en duizelig, heb ik geen eetlust en ben snel moe. Heel soms heb ik ook steken in mn hart. Zou dit een verband met elkaar kunnen hebben, en wat kan het dan zijn?
Ik ben verder een gezond meisje van 17 jaar.

Ik ben benieuwd wat jullie zeggen en vinden.

Groetjes,
Jossie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een reeks van klachten waar niemand hier op GV een zinnig antwoord op kan geven. Hoogste tijd voor een bezoekje aan je huisdokter Sorry Jossie, maar daar moet je echt heen. Mogelijk stelt het allemaal niets voor en heb je erg veel last van stress en is je gal/ maag van streek.

De blauwe plekken kunnen komen door een tekort aan bloedplaatjes, dit deed mij meteen denken aan leukemie. Ik wil echter geen overhaaste conclusies trekken en het lijkt me het best om gewoon een afspraak met je plaatselijke huisarts te maken.. Wil je toch mee weten over leukemie? Kijk dan bijvoorbeeld eens op : https://www.kanker.nl/bibliotheek/acute-myeloide-leukemie/wat-is/153-symptomen-bij-aml

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100