Kun je aangifte doen VOORDAT iemand je slaat?

slaan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan geen aangifte doen van het SLAAN. Je kan, als hij of zij heeft gedreigd je te slaan, wel aangifte doen van BEDREIGING.

Kan wel, maar er word niets mee gedaan. Heel stom, maar ze zullen je hoogstwaarschijnlijk zeggen dat je eerst geslagen moet worden. Wel kun je vast melding maken, zodat als het escaleert, ze er van op de hoogte zijn en dus eerder in actie zullen komen. Als ze je bedreigd hebben te slaan kun je wel aangifte doen van bedreiging. Aan de hand van de ernst van de bedreiging zal worden bekeken of ze direct in actie gaan komen of niet. Als er meer mensen gehoord/gezien hebben dat je bent bedreigd, is het aan te raden deze ook aangifte te laten doen, of iig een verklaring af te laten leggen. Zo sta je sterker en komt de politie eerder in actie, want anders is het jou woord tegen het woord van de eventuele bedreiger ;)

Ja, maar niemand zal er op reageren, Vaak word er al geeneens wat mee gedaan als het al is gebeurt dus je hebt niet veel kans

Dat is helemaal afhankelijk van het oogmerk van de verdachte. In beginsel is poging (art 45 Strafrecht) strafbaar mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Voor mishandeling, artikel 300 Strafrecht, heeft de wetgever echter besloten dat poging niet strafbaar is (lid 5). Een en ander hangt dus af van de intentie van de dader en of dit zich al heeft geuit. Hoe weet jij dat hij je wil slaan? Heeft hij dit al geprobeerd of niet. Bespreekt hij hier plannen over met andere mensen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100