Wat doen coffeeshop medewerkers als iemand out gaat?

Stel, iemand rookt meer wiet dan dat hij/zij aankan, en gaat "out". Wat doen de medewerkers van de coffeeshop dan? Laten ze hem liggen? Bellen ze een ambulance? Ik vraag het me al een tijdje af, misschien weet iemand het antwoord...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat doen coffeeshop medewerkers? Wat kan iedereen doen? Persoon aanspreken - geen contact (buiten bewust zijn) dan kijken of er ademhaling is (plat op de rug leggen en kijken of de borst op en neer gaat). Geen ademhaling? 112 bellen en reanimatie beginnen en eventueel AED apparaat op starten. Wel een ademhaling dan op de zijkant leggen (stabiele zijligging) of zorg er voor dat de persoon 'lekker' ligt op zijn zijkant dus niet op zijn hand of sleutelbos. mond naar beneden gericht, hoofd ietwat naar achteren en hou de persoon in de gaten. Controleer telkens zijn ademhaling. Bel 112 voor verder afhandeling ivm eventuele overdosis en behandeling. Bij twijfel 112 bellen.

Ik heb hier geen ervaring mee, maar het lijkt me dat er wel ergens in het pand een plekje is, waar hij/zij weer tot zich zelf kan komen.

Frisse lucht geven en water of frisdrank. Ik heb het wel eens in een cafe meegemaakt met iemand die stoned was. Die werd ondersteund naar de achterdeur en kreeg buiten een stoel. Ze zijn meestal maar heel kort weg net als wanneer je te snel opstaat na een bad. Het is niet zo dat iemand lang bewusteloos is, dan moet wel een ambulance gebeld worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100