Zwarte kots. Wat te doen?

Ik kom net terug van mijn vakantie met vrienden en een vriend van me kotste (heel ranzig) zwarte spul uit. Zoiets maak ik voor t eerst mee en ik zou graag willen weten wat de eventuele gevolgen zijn hiervan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zwart braaksel kan duiden op oud bloed!!! NU huisarts!!!!

Geachte, Ik moet u doorverwijzen naar een dichtsbijzijnde spoeddienst. Als de vomitare van uw vriend zwart kleurt, dan kan dat wijzen op hematemesis. (Maagbloeding) Dit klinkt misschien een beetje 'overdreven'. Maar ik heb ervaring in de medische wereld, en ik weet dat een maagbloeding niet altijd gepaard gaat met pijn. Het kan heel goed zijn dat je er niets van voelt. Ik ken de situatie niet, alsook de symptomen die uw vriend vertoont. Zoals ik al eerder zei, een bezoekje aan een spoedarts zal geen overbodige luxe zijn... Met een beleefde groet, Jaydee

Bronnen:
Opleiding aan HBOV Brugge-Oostende 2007 -...

Uiteraard direct naar de poli want dit kan duiden op een maagbloeding. Maar ookmzou het kunnen dat je vriend iets tegen diaree heeft ingenomen zoals Norit. ( moet je hem even vragen) dat geeft namelijk ook bij het overgeven zwart spul. In elk geval, snel naar een arts!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100