Wat valt er te doen aan een schimmelinfectie op de huid.

Wat moet je doen tegen een schimmelinfectie op de huid, die steeds meer en groter worden.
En is dit schadelijk voor de huid? En hoe kun je uitbreiding voorkomen.. (ik gebruik nu miconazol crème maar merk geen verschil 1 jr verder).

Weet jij het antwoord?

/2500

Stop alsjeblieft onmiddellijk met het smeren van deze chemische troep en ga zo snel mogelijk over naar een homeopatisch alternatief. Zelf ben ik ook geruime tijd aan het dokteren geweest met "onoplosbaar" eczeem wat uiteindelijk te wijten bleek aan een allergische reactie op de oogschaduw die ik gebruikte. (mocht het dit bij jou ook het geval zijn en ben je een vrouw: de oogschaduw van de Hema is ideaal) Tot in den treure kreeg ik van zowel huisarts als dermatoloog zalfjes aangereikt die alleen maar van kwaad tot erger leidden. Voor het laatste middel (Protopic) bleek ik zelfs eveneens allergisch te zijn, waardoor ik alleen maar meer jeuk kreeg. Op aanraden van mijn zus die in de zorg werkt stapte ik uiteindelijk naar een reformwinkel waar ik gewezen werd op de Eerste hulp balsem van Chi. Dit is een natuurproduct op basis van etherische olieën, waaronder tea tree als hoofdbestanddeel. Na twee dagen was het eczeem al flink minder, en hoewel ik geen klachten meer heb staat er nog steeds standaard een tube in het medicijnkastje. Dit omdat het huidherstellend werkt en dus verlichting brengt bij allerlei kleine kwaaltjes als brandwonden, zonnebrand of insectensteken.

Blijf niet doorgaan met steeds dezelfde zalf smeren. Als het na 2 weken niks beter wordt, wordt het met 2 jaar ook niet beter. Wat je kunt doen: - een andere anti-schimmel zalf proberen (er zijn er vele, ik heb zelf met succes Canesten gebruikt (werkzame stof: clotrimazol). - Misschien heb je ook een middel nodig dat anti-schimmel én anti-ontsteking werkt (bv een combi van Clotrimazol met Betamethasone.) - Schimmels houden niet van zuur. Wat mij helpt is azijn smeren op de plekken (of na het douchen wat azijn in een bakje water en daarmee afspoelen). Ik heb zelf geen ervaring met tea-tree, maar heb er wel goede verhalen over gehoord in de strijd tegen schimmels. En verder natuurlijk (als dat kan): de plek droog en schoon houden. Succes ermee

Meestal is een eenvoudige schimmelinfectie van de huid simpel te behandelen met een crème, al dan niet van de huisarts. Met een week, hooguit twee weken, moet het toch wel over zijn. Lukt het ene middel niet dan werkt vaak een ander middel wel. Is het dan nog net over, en zeker bij uitbreiding dan valt een verwijzing naar de dermatoloog te overwegen. Vaak spelen er meerdere factoren mee, die bij een hardnekkige infectie aandacht moeten krijgen. Een jaar smeren is bizar. Als het na een paar weken niet weg is heeft dat geen enkele zin meer.

Schrap zeker (tijdelijk) suiker en melk(producten) uit je menu. Zeker als je piepkleine blaasjes op vingers handen of voetzolen zou vertonen. Hou je huid zo koel en droog mogelijk (vb geen sauna, geen stoomdouche, geen kleding van synthetische vezels waarvan je gaat zweten en die weinig lucht doorlaten) Hou er een zeer goed hygiene op na (korte nagels, handen wassen, geen handdoeken delen etc) Kies tijdens je strandvakantie liever voor zeewater ipv zwembad

Zo spoedig mogelijk naar de huisarts om een verwijsbrief te halen voor de dermatoloog en die zal een kweek maken of je moet erop STAAN dat hij/zij een kweek gaat maken. Zo kan er een gerichte behandeling worden gestart.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100