Moet ik met mijn zere kies''leren leven?''

Ik heb al een jaar lang last van mijn kies bij koud of warm eten.De tandarts zegt dat het een grote vulling is en heeft de kies een paar keer ''aangestipt''met het een of ander.helpt niets.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem aan dat ze wel foto's hebben gemaakt, dat de vulling niet lek is. Of dat het tijd wordt voor een kroon. Of het tandvlees gaat terug trekken en daarom komen de tandhalzen bloot te liggen. Het spul wat erop stippen is kruidnagel. Je kan ook iets kopen bij een homeopatische winkel wat je erop kan doen. In ieder geval poetsen met elmex, of sensodyne gel tegen gevoelig tanden. En daarna spoelen met elmex. Geen listerine waar daar zit alcohol in en dat maakt het weer gevoeliger. Misschien heb je wat aan de bron hieronder.

Bronnen:
http://www.tandarts.nl/index.php?option=co...

er zijn wel tandpasta`s voor gevoelige tanden . maar als je er echt veel last van hebt en niks helpt kan je de kies wel laten trekken

Nee, dat hoef je niet, ga meteen naar een goede tandarts... Meestal helpt een wortelkanaalbehandeling in dit soort gevallen... De zenuw wordt dan voor een deel verwijderd en dan is die pijn meteen weg...

ik heb bijna twee jaar last gehad van een kies, kon geen koud eten of druk er op verdragen. ik kauwde ook niet met die kant. de tandarts had het over een wortelkanaalbehandeling, maar zei dat het ook over kon gaan, en dat is uiteindelijk gebeurd. maar bij jou hoeft dat natuurlijk niet zo te gaan. waarom doe je geen second opinion bij een andere tandarts?

Lijkt me een aangetaste zenuw. Wellicht moet die verwijdert worden. Een wortelkanaalbehandeling is echter ook geen pretje. Dat is echter een tweemalige ingreep. Veel sterkte.

Ga naar een andere tandarts. Het is mij ook overkomen en toen bleek dat een wortelkanaal niet was afgesloten, vandaar die pijn zoals jij beschreef. Er is gewoon wat aan de hand, dit is niet normaal.

nee, dat moet verholpen kunnen worden. vraag een 2nd opinion elders.

Lijkt met niet, als je pijn hebt die niet verholpen kan worden, moet je ermee leren leven. Maar pijn die te verhelpen is; weg ermee. Sterkte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100