Hoe risicovol is het relatief gezien om als (minderjarige) krantenbezorger al rond 4 uur s'ochtends buiten te moeten fietsen?

Ik wil deze zomervakantie de ochtendkrant gaan bezorgen en ben minderjarig (16) in de randstad, dus bij deze vraag heb ik het over een behoorlijk dichtbevolkt gebied.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1) Vroeg in de ochtend zijn er niet zoveel mensen op straat. Iemand met dubieuze plannen, kan beter op een ander tijdstip een slachtoffer zoeken. 2) Een dichtbevolkt gebied betekent dat er altijd wel mensen in de buurt zijn - maar op een vroeg tijdstip zullen er waarschijnlijk flink wat slapen. Een deel slaapt overal doorheen, een deel wordt juist direct wakker als er buiten lawaai is (en de truc in nood is: nooit HELP! roepen, maar altijd BRAND! - dan komen mensen kijken). 3) Om half vijf wordt het al licht. 4) Als je het zelf heel eng vindt, is het misschien slimmer om het niet te doen. Je zou eens vlakbij je huis kunnen rondneuzen of het echt eng is. Voel je je niet op je gemak, doe het dan niet.

Eeen vriendin van mij had een broertje die had hetzelfde. ook 15-16 jaar, daarom ging de moeder mee... misschien krijg jij de jouwe zo ver? maar als je twijfelt of bang bent zou ik het niet doen. Maar waar ben je precies bang voor? Pedofielen, agressieve dronken lui, of iemand die je wil beroven oid? Een drukke stad zal in t weekend om 4 uur snachts best wat vervelende dronken lui kennen die dan uit de kroeg zijn gezet en op weg naar huis gaan. Je kan een groepje treffen wat het heel grappig vindt om iets te doen... Daarentegen zal een sexuele crimineel zich niet onder zo een grote groep begeven. ( statistisch gezien) Maar fiets je door een park in een donker deel, ben je niet erg verstandig bezig en is het risico weer groter... Wees niet bang maar wees voorzichig.

Volgens mij had ik hier gisteravond al een reactie op geplaatst? Vier uur naar buiten voor een krantenwijk vind ik absurd, de kranten moeten voor 7 uur binnen zijn dus of je hebt een enorm grote wijk of je moet heel ver fietsen om er te komen. Je bent 16 en dan moet je echt wel een beter baantje kunnen krijgen in een supermarkt of een gewone winkel of nog anders. Je kunt zelfs bij postnl werken. Als je toch echt zo vroeg naar buiten moet lijkt me dat alleen op zaterdagochtend een probleem (zondag bezorgen ze toch niet, anders dan ook) omdat je dan nog dronken uitgangers tegen kan komen die nog naar huis moeten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100