Omdat ik dacht dat mijn lezen verkeerd om in had, heb ik ze in ze andersom gedaan, maar ik weet niet of het nu goed is. Kan de opticien dit zien?

Ik ben al naar de opticien geweest en die deed een beetje moeilijk, gingen mijn ogen meten met lenzen in, om vervolgens te concluderen dat mijn ogen verslechterd zijn, maar staat er ergens een serie nummer of iets op lenzen zodat ik toch weer weet welke rechts en welke links hoort? Ik heb maandlenzen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je naar jouw eigen opticien bent geweest moet die in zijn systeem kunnen zien welke lenssterktes jij gebruikt. Het hangt er maar net vanaf wat voor soort lenzen het zijn of je zonder de verpakking kunt zien welke sterkte de lens heeft. Bij mij verschillen links en rechts zo sterk van elkaar dat ik ze wat dat betreft niet kan verwisselen. Maar wat wel geregeld gebeurt is dat de linkerlens binnenstebuiten zit. In huis merk ik dat vaak niet op, maar eenmaal buiten is het niet lekker kijken. Misschien is dat bij jou ook het geval, dat je ze niet verkeerd om maar binnenstebuiten hebt.

Nee, er staat geen serie nummer op. Daar zijn ze te klein voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100