Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan de pijn aan hallux valgus kwaad?

Zaterdag met voetbal heb ik een trap tegen mijn voet gehad, precies op de plaats van mijn hallux valgus. Tot op heden voel ik hier nog steeds een soort van steek. Is dit iets wat zo weer over gaat of toch wat anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

De pijn an sich kan sowieso geen kwaad. Het klinkt voor mij alsof de teen gewoon nog wat gevoelig is door die trap. Dat is iets dat vanzelf wel weer overgaat. Een hallux valgus kan van zichzelf ook wel wat stekende pijn veroorzaken, maar daar had u dan hoogstwaarschijnlijk voor de schop ook al wel last van. Het is wel zo, dat een hallux valgus, juist door de standsafwijking, wat kwetsbaarder is voor bijvoorbeeld een breukje. Mocht het erg pijnlijk zijn als u op de teen drukt (op het topje en dan in de richting van de voet drukken, u test dan de zogenaamde asdrukpijn) of als er erg veel pijn is bij lopen doet u er verstandig aan om even de huisarts ernaar te laten kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100