Hoe kan het dat sommigen tandenknarsen in hun slaap en wat is het precies?

Mijn vriendin tandenknarst in haar slaap ontdekte ik tijdens de vakantie. Het is een heel akelig geluid en klinkt ook best wel hard! Je zou denken dat haar kiezen daar toch onder te lijden hebben, maar ze heeft niets geen klachten met haar gebit.
Hoe kan het toch dat sommigen dat doen?
En wat gebeurt er nu precies met het gebit/kaak als iemand zoiets doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tandenknarsen wordt ook wel bruxisme genoemd en is een veel voorkomende parasomnie waarbij mensen in hun slaap tandenknarsen en hun kiezen op elkaar klemmen. Je hoort een schurend of knarsend geluid, dit komt door het over elkaar schuiven van de boven- en ondertanden. Het tandenknarsen gebeurt 's nacht tijdens de slaap. Ook zijn er mensen die ‘s nachts heel hard en lang hun kaken op elkaar klemmen, dit kan zelfs zo hard zijn dat het glazuur van je tanden af springt. In tegenstelling tot andere parasomnieën is bruxisme niet zo onschuldig, het is namelijk erg slecht voor je tanden als je er niets aan doet. Mensen die tandenknarsen kunnen hun gebit zelfs totaal ruïneren.

Bronnen:
http://www.slaapklachten.nl/tandenknarsen

Mijn tandarts zegt dat tandenknarsen in de slaap slecht is voor je tanden/kiezen. Ze slijten er veel sneller door. Ze kan aan mijn gebit zien dat ik niet knars. Dat ziet ze aan het soort slijtage.

Dat zijn onbewuste spanningen die losgemaakt worden. En afhankelijk van de conditie van het gebit kunnen de bovenvlakken wel slijten. Toegevoegd na 13 uur: zie onderstaande link

Bronnen:
http://www.tandenknarsen.nl/?f8ed02ae-afb1...

De spanning die een persoon maakt gedurende de dag, is er niet meteen uit in de nacht... Dus dat gaat door tijdens het slapen en dat kan heel krachtig zijn... Je tanden kunnen ervan afslijten zelfs... Het is angst, vooral angst... spanning door angst en uit zich in de kaken... Bijna iedereen doet het in de nacht, maar sommigen heel sterk... en het kan hard klinken als ze bezig zijn...

Dan zijn je kauwspieren overactief. Het gebit (kiezen) zullen in de loop der jaren glad afslijten en kan je problemen krijgen. Dit is op te lossen door een soort bitje aan te laten meten bij de tandarts..

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/gezonde-en-mo...

Heeft je vriendin misschien erg veel wroeging? dan schijn je te gaan tandenknarsen.

Het kan worden veroorzaakt door een te kort aan Pathothine zuur een Vitamine B wat stress reducerend werkt. Het kan ook aan een magnesium tekort liggen. Je kan het voorkomen om voor het slapen een warm bad te nemen en geen alcohol te drinken. Hoe raar het ook moge klinken maar een lintworm kan ook de oorzaak van tandenknarsen zijn. Het slapen met een bitje in voorkomt verdere beschadiging van het gebit, raadpleeg hiervoor de tandarts

Tandenknarsen kent verschillende oorzaken. De onderstaande link geeft uitgebreide informatie.

Bronnen:
http://www.slaapklachten.nl/tandenknarsen

Ik deed het ook. Je gebit slijt er inderdaad van, is bij mij ook gebeurd. Ik knarste op mijn tanden omdat ik overdag teveel verdrong. Er waren situatie die ik niet aankon en die ik maar snel wegstopte en vergat. Konden soms kleine dingetjes zijn. 's Nachts ging dat wroegen. Toen ik leerde om wel alles uit te spreken en niet zomaar over iets heen te gaan, ook in jezelf niet, verdween dit tandenknarsen. Er kwam meer rust.

Ik heb lange tijd met een soort kapje op mijn kaaken geslapen en ook overdag in gedaan.Want door het knarsen kun je veel last van je kaaken krijgen en op het laatst zelfs kun je niet meer je kaaken van elkaar krijgen.Ook bij mij was zelfs het eten van een snee brood al moeilijk maar gelukkig wist mijn tandarts raad en was de oplossing dit plaatje.Ik weet alleen niet meer hoe het heet.De oorzaak echter was idd spanningen die zich snachts uiten doormiddel van de kaaken op elkaar zetten dus ook tandenknarsen. Maar het ging nadien ook weer snel voorbij en heb er nu totaal geen last meer van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100