Hoe komt het dat als je niet kunt slapen (en toch ligt met je ogen dicht) je de volgende dag bleek ziet, wallen hebt en de hele dag moe bent?

Je bent alleen bij bewustzijn, voor de rest is je toestand hetzelfde als de 'slaaptoestand'.

Weet jij het antwoord?

/2500

Slapen verjongt je, van waken wordt je ouder en van slapen wordt je weer jonger... Dus dat is het antwoord... Hoe je ouder wordt, wordt je ook bleker, tijdelijk dus... (dit is een beetje gechargeerd, maar je snapt me toch wel als er een wil is, anders grijp maar naar de min-knop)

Voor de rest is je toestand dan helemaal niet 't zelfde als bij de 'slaaptoestand'. Kijk hier maar eens: http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaap_(rust)

Slapen vernieuwt onze energie, herstelt onze cellen, geeft ons nieuwe brandstof.Na voldoende slaap(het aantal uren is niet voor iedereen gelijk, sommige mensen schijnen met minder toe te komen dan 7-8) worden we uitgerust wakker.Als je niet slaapt malen je hersenen ook, het is niet zo dat je daar in bed maar wat comateus ligt te staren.Je hebt je dan niet kunnen ontspannen, je hebt integendeel nog energie verbruikt, je bent een aantal uren te lang wakker, je dag-en nacht ritme is in de war,dus ben je tegen de morgen bleek met bijhorende wallen.

Heel simpel eigenlijk, omdat niet heeft geslapen. Alleen je ogen dicht. Dan is dat heel normaal dat je de volgende dag heel moe er uit ziet...

Waarschijnlijk de diepe slaap overgeslagen waardoor je lichaam niet voldoende tot rust is gekomen

Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Voor degene die daar wel last van heeft geldt het principe dat slaaptekort nooit goed is voor het lijf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100