wanneer is een wondje ontstoken? en kan het zijn de de pijn van de ontsteking verplaatst?

Gister tijdens de rugby op het natte gras, heb ik mijn duim met mijn eigen nagel open gehaald. het is maar een heel klein wondje, maar Het bloede en ik ben gewoon door gegaan zonder een pleister er op te doen. er is dus flink wat viezigheid in gekomen. die avond deed het wondje zelf heel veel pijn maar hij was al wel dicht gegroeid. Nu vandaag heb ik er nog steeds last van maar nu doet een stuk onder het wondje veel pijn als of ik spier pijn heb. maar ik kan me niet bedenken dat ik iets heb gedaan dat ik daar spierpijn kan hebben. kan het zijn dat dit met die ontsteking te maken heeft. het doet zeer als ik er opdruk en ook als ik het beweeg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een wond is sowieso altijd ontstoken. Een ontsteking is namelijk een reactie van het lichaam op beschadiging van weefsel of op prikkels van buiten. Het gaat erom of het geinfecteerd met bacteriën is of niet. Ik zou sowieso naar de huisarts gaan als je zegt dat er vuil in zit. Of eventueel de wond openmaken en ontsmetten en open houden. Maar ik zou toch naar de huisarts gaan. (al zal hij waarschijnlijk hetzelfde doen en eventueel antibiotica geven) Toegevoegd na 23 uur: Er bestaat wel eens de neiging om ontsteking en infectie door elkaar te halen, maar niet alle infecties gaan gepaard met ontsteking en lang niet alle ontstekingen worden veroorzaakt door infectie. Zo is een steriele ontsteking een ontsteking die niet wordt veroorzaakt door een organisme (maar door bijvoorbeeld mechanische overbelasting zoals een slijmbeursontsteking in het spectrum van RSI)!

een wondje dat pijn doet is niet abnormaal. een wondje waar de huid rood is en pijn doet is ontstoken. als er vuil in zit en het al dicht gegroeid is, zal het weer open moeten. al het vuil moet er uit, dát houdt genezing tegen. ook zal je een tetanus-injectie moeten krijgen tegen risico van infectie door de tetanus-bacterie . antwoord uit de gegevens maak ik op dat je wondje ontstoken is en vuil. mijn advies is dat je morgen snel naar de huisarts gaat om de wond schoon te laten maken en voor een tetanus-injectie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100