wat kan je nog doen als 3 ziekenhuizen niet meet wat je mankeert?

mijn hand wil steeds in een dwangstand. weken gips allerlij medicatie. maar wat het is weten ze niet echt.
en omdat het niet levensbedreigend is nemen ze er ondertussen al 5 weken de tijd voor om het uit te zoeken.
wat kan ik nu nog doen, iemand ervaring?
heb zelfs al een psy gesproken omdat ik dacht dat het dan tussen mijn oren zat. ik ken deze psy al 4 jaar en die zegt dat ik geestelijk in gezonde staat verkeer..

Toegevoegd na 25 seconden:
meet is weet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na al 3 ziekenhuizen en die het niet weten of kunnen verhelpen? Dan zou ik naar mijn huisarts gaan, zijn/haar advies ook ff doornemen en overwegen en omdat ik ook een vinger in een rare dwang-stand had, deels heb nog, verwijzing vragen naar een ergotherapeut die gespecialiseerd is in vooral handen! Die belichten dit vanuit geheel ander perspectief, zoeken ook mee naar praktische oplossingen voor dingen in dagelijkse leven wanneer je nog hinder (of pijn) ondervindt van je euvel! Zelf kreeg ik ooit vanwege teveel weer aan klunzigheid een zgn Malletvinger...de wijsvinger en die is best handig in dagelijkse leven haha! (meestal is de pink de klos, vaak door letsel van volleybal) Peesje was gescheurd...oke (mislukte)operatie en gips , erna revalidatie bij arts (was een kreng die meer kwaads dan goeds aanrichtte) En via huisarts verwezen naar een ergotherapeute. Die was zo vindingrijk, en maakte ZELF een aangepast spalkje met leder en elastieken en wat klittenband. Hiermee kon ik op geleide van de pijn en klussen in en rond huis, deze zelf bijstellen. Ze gaf me meer oefeningen mee, en met ook de nodige humor erbij (op rare momenten die saaie oefeningen doen) is nu qua gevoel en functie die vinger vrij goed weer bruikbaar geworden! Weet nu niet welke soort dwangstand jij hebt in je hand, zijn tig opties, en welke vingers, pezen of spieren erin betrokken zijn, maar als je "uitgedokterd" bent en zonder echte verbetering, dan is een juiste ergotherapeut zeker een aanbeveling ;) Succes!

Wat vervelend voor je. Soms is het met zeldzame gezondheidsklachten zo dat je net een arts moet treffen die weet wat het is. De eerste vraag die ik heb is, waar ben je geweest? Zat er een handspecialist tussen? Zo niet, dan zou ik om te beginnen daar naartoe gaan. Zoek op google naar een handspecialist bij jou in de buurt (bijv. het orthopedisch centrum annatommie). Toegevoegd heb ik een document over handen, hierin staat ook een aantal namen. Succes!

Bronnen:
http://www.plastischchirurgen.com/professi...

Wellicht kan een optie zijn bij een academisch ziekenhuis gaan lopen. Dit zijn vaak artsen in opleiding, en deze maken er hun dagtaak aan bijzonde ziekten en verschijnsels uit te zoeken. En deze gaan vaak net het stukje verder om uit te vinden wat er met je aan de hand is.

Soms is domweg niet te achterhalen wat er exact aan de hand is (hm, foute uitdrukking in dit geval). Geneeskunde is geen exacte wetenschap, en vermoedelijk weten we meer niet dan wel. Misschien kun je de NOV benaderen (Nederlandse Orthopaedische Vereniging) met de vraag of zij nog advies hebben? Hoewel de kans bestaat dat je artsen al overlegd hebben met bijvoorbeeld hun opleiders. Sterkte, ik hoop dat je toch een oplossing vindt! Toegevoegd na 1 minuut: Link nog vergeten: http://www.orthopeden.org/m_home?noCache=52;1309811969

Maak een afspraak bij een acupunturist .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100