heeft het euhm... geluid bij het denken een functie?

wanneer imand iets verteld maar even moet nadenken om op de juiste woorden te komen ,komt het vaak voor dat mensen euhm.. zeggen, mijn vraag hierover is of dit een bepaalde functie heeft waarbij de hersenen activer worden en je eerder op het woord of de zin komt en hoe dit signaal doorgegeven wordt en omgezet wordt in geluid..
thanku

Weet jij het antwoord?

/2500

Tijdrekken. Vaak praten mensen sneller dan hun hersenen een zin kunnen formuleren. En een lange stilte tussen woorden is ook niet gewenst, dus vandaar dat die ruimte dan opgevuld wordt met de klank euhm.. Ik doe het zelf ook heel vaak. En ik heb ook wel eens bij mezelf de proef gedaan om bewust heel erg langzaam te praten. En dan blijkt dat je genoeg tijd hebt om de zin te formuleren en gebruik je ook automatisch de klank "euhm" niet meer.

Volgens taalkundigen bevatten de woorden/geluiden ‘uhm’ , ‘ah’ en ‘er’ (in het engels) ‘neutrale klinkers’, waardoor ze zo ongeveer de makkelijkste geluiden zijn om te maken. Ze kunnen worden gezegd zonder dat er erg over moet worden nagedacht en kunnen daardoor deel van het antwoord zijn. Het zijn opvullers die zorgen dat een conversatie gladjes verloopt. In een gesprek tussen twee mensen spreken zij om de beurt. Als ze niet spreken, luisteren ze. Als de andere persoon aan het spreken is en een stilte laat vallen, gebruikt hij ‘uhm’ klank om zelf nog even na te kunnen denken en daarnaast de ander te laten weten dat er nog wat komt.

Bronnen:
http://www.theregister.co.uk/2006/05/06/th...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100