Jongen of een meisje
Wat bepaalt nu of een baby een jongen of een meisje is. Dit heeft allemaal te maken met de chromosomen van een mens. Elk mens heeft 46 chromosomen, deze chromosomen komen in paren voor. In totaal heeft ieder normaal mens 23 chromosomen paren. Het 23e chromosomenpaar bepaalt het geslacht.
X-chromosoom en Y-chromosoom
De informatie over het geslacht van de baby ligt op chromosomen paar 23. Bij een vrouw zijn deze twee chromosomen gelijk, twee x-chromosomen. Bij een man zijn deze twee chromosomen ongelijk, een x-chromosoom en een y-chromosoom. In geslachtscellen komen chromosomen enkelvoudig voor. Door een speciale soort deling gaan de twee chromosomen van een chromosomenpaar uit elkaar en hierna ontstaan geslachtcellen. De geslachtscel van een vrouw bevat altijd een x-chromosoom. De geslachtscel van een man kan een x-chromosoom of een y-chromosoom bevatten. Als de zaadcel een x-chromosoom bevat ontstaat een meisje en als de zaadcel een y-chromosoom bevat ontstaat een jongen. Het geslacht van een mens wordt bij de bevruchting bepaald. Bepalend hiervoor is de geslachtchromosoom in de zaadcel.
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/14341-embryologie-het-geslacht-van-je-baby.html
zin en onzin over het bepalen van het geslacht!!!
Wil je een meisje? Zet dan een muts op terwijl je vrijt. Doe je dat niet, krijg je waarschijnlijk een jongen.
Onzin.
Wil je een jongen? Kijk dan recht in de ogen van je man als hij klaarkomt. Zo kan zijn mannelijke ziel bij jou binnenkomen.
Onzin.
Als de vrouw 'bovenop' ligt krijg je een meisje. Ligt de man 'bovenop', dan krijg je een jongen.
Onzin.
Om invloed te hebben op het geslacht van de baby moet moeder de vader heel hard laten werken om een jongen te krijgen. Als moeder een meisje wil, moet ze vader juist met rust laten en verwennen.
Onzin.
Vrij je voor de eisprong, dan krijg je een meisje. Vrij je wanneer je een eisprong hebt, dan wordt het een jongen.
Dit is wel een beetje waar. 'Jongetjesspermatozoïden' zwemmen namelijk sneller dan 'meisjesspermatozoïden'. De zaadjes die uitgroeien tot jongetjes zijn echter wel zwakker dan de meisjes. Jongetjesspermatozoïden sterven eerder af en hebben vaker een 'foutje' zoals twee staarten of twee koppen, waardoor ze de eicel niet halen.
http://www.prenatal.nl/SpecialInterest/SpecialInterestArticle.aspx?id=102