Mijn oogleden en dan vooral mijn linker hangen nogal waardoor het lijkt alsof ik stoned kijkt. Is het mogelijk om dit dmv een operatie te verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat is zeker mogelijk. Het is een vaak uitgevoerde operatie. De ingreep is relatief klein, wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, en je mag meestal dezelfde dag weer naar huis. Of het wordt vergoed hangt af van je verzekeraar. Veel verzekeraars eisen dat je vooraf toestemming vraagt voor dergelijke operaties. Die toestemming wordt makkelijker gegeven als je er objectief "niet uitziet", of als je een objectief medisch probleem hebt, bijvoorbeeld doordat je oogleden zover naar beneden hangen dat ze voor je pupil hangen waardoor je niet goed meer kunt zien. Hoeveel er precies kan worden gecorrigeerd zul je moeten laten beoordelen door de plastisch chirurg. Hij kan en wil namelijk niet zoveel wegsnijden dat je daarna je ogen niet meer kunt sluiten - dat zou problemen geven bij het slapen, want ook al slaap je in een perfect donkere kamer, dan nog zouden de ogen uitdrogen als je je oogleden niet helemaal zou kunnen sluiten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ooglidcorrectie

Misschien een ooglid correctie.. Er zijn voldoende klinieken en ziekenhuizen die dit doen. Let er wel op dat het niet word vergoed uit de basisverzekeri g

Even bij de huisarts een doorverwijzing cosmetische chirurgie vragen. Als er een lichamelijke aanleiding voor is (dus het niet alleen "voor de mooi" is) wordt het bij sommige verzekeraars wel degelijk vergoed hoor... Heb je net zo'n vervelende huisarts als ik: gewoon blijven zeuren om doorverwijzing!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100