waarom verbranden mensen met een wit vel sneller, terwijl er gezegd wordt dat wit juist zonlicht terugkaatst?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat bruiner worden een biologisch mechanisme is dat allemaal kleine schildjes maakt die de schadelijke uv-straling absorberen. Als je altijd binnen zit en ineens lang in de felle zon gaat, kan je lichaam de huid niet snel genoeg bruin laten worden. Hierdoor beschadigd je huid door de uv-straling. Wit weerkaastst inderdaad meer licht dan bruin, maar het gaat er om waardoor het licht wordt geabsorbeerd. Als je huidcellen het absorberen, beschadigd je huid.

Omdat wittere mensen meestal ook een gevoeligere huid hebben. Donkere mensen zijn "gewend" om blootgesteld te worden aan zonlicht.

Omdat die uitspraken over de kleuren zwart en wit niet een huidskleur betreffen, maar die van verf. Een wit geverfd gebouw weerkaatst de zonnestralen, waardoor de muren minder heet worden dan wanneer het zwart zou zijn geverfd.

Donkere mensen hebben meer pigment in hun huid, dat zorgt dat je minder verbrandt. Blanke mensen hebben dat pigment niet of veel minder

ik ben het helemaal eens met Amandea. En trouwens.. ook iets wat je vast al wist: donkere mensen hebben meer pigment dan lichte mensen waardoor zij minder snel verbranden dan lichte mensen die minder pigment hebben.

Een witte huid weerkaatst meer licht dan een bruine huid, maar de hoeveelheid UV-straling is gelijk. Een bruinere huid met een beschermlaag van pigment zorgt ervoor dat de huid meer beschermt is tegen de UV-straling.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100