Is het erg gevaarlijk om twee weekenden achter elkaar XTC te gebruiken?

Ik weet dat het erg is en dat ik het sowieso niet zou moeten doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gevaarlijk is een relatief begrip. Wat voor de ene schadelijk werkt kan voor de ander perfect helend werken. Datgene waar jij geloof aan hecht is mede bepalend voor de effecten van datgene waar jij jouw lichaam mee in contact brengt. Er zijn mensen die op het drinken van een ontstoppingsmiddel reageren zoals anderen op het drinken van zuiver water. Ik heb zelf nooit xtc gebruikt, tenzij iemand het me ooit heeft toegediend zonder mijn medeweten ;-) Maar ik heb wel een vriendin die vele jaren geleden elk weekend gebruikte omdat ze zich anders onmogelijk kon ontspannen op de feestjes waar ze toch wel heel graag naartoe wilde met haar vrienden. Ze gebruikte 2 dagen per weekend en dan heel consequent de hele week niks. Van haar kreeg ik te horen dat ze er ook van de ene op de andere dag probleemloos mee gestopt is. Ik ken ook mensen die Sint Janskruid bij de apotheker kopen als alternatief op xtc. En weet je nu wat het strafste is? Ik heb dat Sint Janskruid van bij de apotheker eens uitgetest in een periode waarin ik me meer gestresseerd voelde dan me lief was en ik kreeg na 1 inname reeds nevenverschijnselen die mij alles behalve in de rustige staat brachten die ik beoogde. Dus... ook al koop je een zogenaamd gezond of natuurlijk product bij de apotheker dat is evenmin een garantie dat het voor iedereen gezond is. Dus nogmaals, gevaarlijk en ongevaarlijk, gezond en ongezond zijn sterk te relativeren en per individu afzonderlijk uit te testen of te ervaren. Je geeft in jouw reacties duidelijk aan dat je in feite niet wenst gestopt te worden wat jouw experimenteerzin met xtc betreft, dus ga ik jou ook geen raad geven wat jij moet doen. Die keuze moet jij zelf maken en de criteria voor gezond of gevaarlijk moet jij dan ook maar voor jezelf bepalen. Wat ik wel wil meegeven is het volgende. Voor mezelf heb ik ontdekt dat ik het meeste baat heb bij het veelvuldig Glimlachen en schaterlachen omdat ik hiermee gratis een extra dosis creativiteit, visualisaties en goed-gevoel-hormonen activeer die mij in een roes kunnen brengen die te vergelijken valt met datgene wat jij ervaart bij het gebruik van xtc. Ik heb vaak mensen in mijn workshops die via intense Glimlach-gedachte-experimenten van het gebruik van externe drugs zijn afgeraakt omdat het hun goedkoper uitkwam maar ook omdat er geen nadelige neven effecten aan verbonden zijn. Wellicht heb je hier nu geen bruikbare boodschap aan maar misschien in de toekomst wel. Anyway... Have Fun Any Way!

Ja want het is drugs!! En als je het al weet dat het erg is en je het sowieso niet moet doen doe het dan ook niet! Je bent echt niet de eerste die naar de herrie kan gaan. Allemachtig heb toch eens respect voor jezelf al zou een ander dat nooit gehad hebben voor je... Jij weet wel beter.

Dat is van veel factoren afhankelijk. -Kwaliteit van je spul. -Je leeftijd. -De hoeveelheid die je neemt. -.. In het algemeen wordt aangeraden er minimaal een maand, liever 2, tussen te laten. Anders een kans op hersenschade. Maar hebben de veelgebruikers van vroeger massaal hersenschade? Het grootste gevaar in het twee weekenden achter elkaar nemen is dat dat normaal wordt. Er ontstaat snel gewenning en je gaat meer per keer nemen. Dan is er wel een serieuze kans op zware bijwerkingen. Naast het gevaar, is er ook het effect, dat zal zo snel opnieuw tegen vallen.

Hangt van je leeftijd en van je conditie af, en of je je verder goed voelt (geen psychische klachten enzo). Maar het lijkt me niet heel erg verstandig; beter kun je er wat meer tijd tussen laten denk ik. Je put je lichaam natuurlijk wel veel meer uit dan wanneer je niks neemt. Of het 'erg' is, moet je helemaal zelf bepalen; laat je niks aanleunen zou ik zeggen. Er zijn zat mensen die op een 'verantwoorde', recreatieve manier - dus gewoon, af en toe, voor de lol - dat soort middelen gebruiken. Zolang je je bewust blijft van de schadelijke kanten en jezelf niet voor de gek gaat houden, is er volgens mij niet zoveel aan de hand.

Hoe vaker je het gebruikt, hoe minder het effect is. Dat is misschien iets om rekening mee te houden. Maar gezien je reactie op de reacties op je vraag wil je alleen maar horen dat het niets uitmaakt, helemaal niet erg is en ga gewoon zo door. Sja. Waarom stel je de vraag dan, vraag ik me af...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100