Is de enige oplossing aparte bedden waneer je partner je onbewust wakker houdt dmv op jouw deel te liggen?

Telkens kruipt mijn partner tijdens het slapen naar mijn kant, welke kant ik ook lig.
Hij gooit en duwt dan zijn benen of armen over me heen en ik lig dan tegen de bedrand op een klein stukje, terwijl er aan ´zijn´ kant daardoor ruimte onstaat.
Ga ik daar liggen, dan draait hij zich na een tijdje weer naar me toe en begint het weer.
Slapen lukt dus moeilijk en ik slaap al slecht.
Ons bed is breed genoeg zou je zeggen, 1. 60 bij 2.
Ik zou het niet bepaald leuk vinden om aparte bedden aan te schaffen en hij ook niet, echter is dit natuurlijk ook verre van ideaal.
Zijn er andere oplossingen die werken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja apart gaan slapen druist in tegen het geromantiseerde beeld van "samen slapen". Je kan geen catalogus over bedden of beddengoed open doen, of er liggen massa gelukzalige koppels heerlijk naast elkaar te dutten. Met andere woorden : naast de andere beeldvorming over relaties die in menig "echte" relatie leidt tot verwachtingen en teleurstellingen, is er ook de beeldvorming over het ideale slapen : dicht bijeen, arm over elkaar etc. (na een romantische kussengevecht natuurlijk en voorzien van prachtige nachtkledij:-)). Het is natuurlijk heerlijk als dit allemaal lukt, maar de realiteit is in vele gevallen anders. En net zoals het er in andere facetten van een relatie op aan komt elkaar te aanvaarden en de relatie gestalte te geven zodat beide partners er gelukkig zichzelf kunnen zijn, zo is het ook bij het slapen. Je kan het zo oplossen : - bekijk beiden wat je zo naar vind aan aparte bedden. dus : wat zou je missen. Misschien vinden jullie het heerlijk om eerst lekker dicht bij elkaar te liggen of voelt één van beiden zich veiliger als er iemand naast hem/haar ligt. Of nog iets anders - bekijk ook es nuchter de problematiek van het samen slapen. Snurken doen jullie blijkbaar niet, maar er is wel een verschil in warmtebehoefte en dan is er ook het kruipen van je partner. En kijk dan naar de oplossing, naargelang wat er het belangrijkste is voor jullie : het voordeel van de nachtrust of het voordeel van samen slapen. Aan de hand van die analyse kan je dan oplossingen bedenken bv: - de "worst" : je blijft samen slapen met een worst (opgerold laken of deken ...) in het midden. - aparte matrassen en aparte dekens. de spleet tussen de matrassen zal het "rollen" minder makkelijk maken.je kan dan ook de deken aanpassen aan de individuele noden (degene die het rap warm heeft een dunner deken bv.) - aparte bedden die tegen elkaar geschoven worden zodat het "rollen" wordt tegengehouden en die toelaten aparte dekens te voorzien - aparte bedden die niet tegen elkaar geschoven worden maar eerst kruip je gezellig dicht bij elkaar voordat je gaat slapen - enkele dagen per week echt apart slapen (je kan dan ook eerst dicht bij elkaar kruipen in het bed van degene die het het meest koud heeft), de andere dagen samen (eventueel met een "worst" tussen de beide matrasdelen). - enz...

je kan hetvolgnde proberen, Twee losse dekbedden, zo kan hij zich niet jouw kant op trekken door middel van de lakens. Of rol een laken op en leg da tussen jullie in. Er is dan een barriere.

Een gezonde nachtrust gaat vóór alles! Je partner houdt jou onbewust uit je slaap met al zijn gedraai en gedoe, en je bént al geen makkelijke slaper. Dan is er maar één oplossing: apart gaan slapen. Je zou aparte bedden in dezelfde slaapkamer kunnen proberen, mits hij geen snurker is. Op zich kan dat prima, als er ruimte voor is in de slaapkamer. Wat je ook kan doen is in aparte kamers gaan slapen, maar daar moet je dan natuurlijk wel ruimte voor hebben in huis. Als jullie lekker rustig kunnen slapen, ieder op zijn/haar eigen plek en eigen manier, met ieder zijn/haar eigen slaapgewoontes, is dat alleen maar goed voor je relatie. En als je eens lekker wilt vrijen, dan zoek je elkaar gewoon op. Kan nog heel spannend worden...;-) Marleen had haar reacties eigenlijk gewoon als antwoord moeten geven, want wat zij al schreef is volgens mij dus ook de beste oplossing. Pluim voor Marleen. Slaap ze!

Wij hadden het zelfde probleem,hoewel iedereen er commentaar op had zijn wij apart gaan slapen,en dan ook echt apart.Verschillende slaapkamers,het is werkelijk geen doen slecht slapen draaien snurken enz,enz.En je moet er toch aan denken dat je de andere morgen weer fit op moet staan, nou mooi niet je komt niet meer tot rust.En dit bevalt ons prima,je zou er over kunnen denken om het is een tijdje te proberen,dan kan je altijd weer terug,kom eerst eens goed tot rust,en slaap eens een paar weken goed. Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100