Op veel schoonheids producten staat Dermatologisch getest, maar waarom is er op het product geen uitslag v/d test te lezen?

Als het wel het geval was geweest, dan zou de consument het kunnen vergelijken, en zelf beoordelen wat het beste is voor de huid, of haar, of wat dan ook.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dat niet wettelijk verplicht is. Toegevoegd na 9 minuten: De term 'dermatologisch getest' is niet wettelijk beschermd en wordt gebruikt als reclame.

Bronnen:
http://www.cosmeticaklachten.nl/veel-geste...

Omdat de resultaten van deze testen niet altijd even gunstig zijn, en je bent niet verplicht om er dan op te zetten hoeveel % van de ondervraagden er wèrkelijk tevreden over waren. Dermatologisch getest is nu eenmaal "Dermatologisch" getest. Soms zie je het heel klein staan onder commercials op tv, en dan zie je (als je een grootbeeld hebt) staan dat het soms maar onder 100-200 personen getest is, terwijl het product door miljoenen mensen gebruikt moet worden. Dààrom staat het er niet bij. Het beste is nog steeds zelf maken.

Dermatologisch getest' betekent dat onderzoek is gedaan onder leiding van of door een dermatoloog, een huidarts. ze geven aan dit getest is. Dit is goedgekeurd om te gebruiken maar geeft geen garantie dat dit bij iedereen dezelfde uitwerking heeft. Om op een potje alles te zetten is deze te klein voor. Vaak zijn er wel producten die getest zijn en zie je dat bijv. 80% resultaat heeft. Op een product wat nieuw is staat het soms wel ter introductie van dit product.

Bronnen:
http://www.cosmeticagids.nl/client/2/?webs...
http://www.isditproductveilig.nl/pages/vie...

Omdat je anders zou kunnen denken dat die uitslag een bijwerking is van dat smeerseltje.

Ha, die ESVW; Dat is gewoon marketingtaal, net als 'biologisch actief', 'hygiënisch schoon' en 'verbeterde samenstelling': het klinkt oppervlakkig gezien goed maar je wordt er geen steek wijzer van.

Xinix zou zeggen:Dat is weer zo'n kreet van die reclamejongens en gelijk heeft ie! Die kreet stelt namelijk geen reet voor. Als ooit iemand dat spul op z;n weet ik veel wat en waar heeft gesmeerd is het dermatologisch getest. En wat zegt dat? Precies,helemaal niets!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100