Hoe maak je van poeder een pil?

Ik zoek een manier om van poeder een pil te maken. Het gaat hierbij niet om drugs, maar om medicatie dat niet makkelijk weg te krijgen is met poeder opgelost in water.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met poeder alleen wordt het een ingewikkeld chemisch proces. Je kunt beter lege capsules kopen: http://azarius.nl/smartshop/herbs/capsule_machines/

Je zou het met lege medicijncapsules kunnen doen. Toegevoegd na 6 minuten: Onderstaande webwinkels verkopen ook apparaten om de capsules makkelijk te vullen.

Bronnen:
http://www.happyholland-online.nl/headshop...
http://www.legecapsules.nl/

De enige manier lijkt me om het poeder in een capsule te doen. Capsules zijn echter niet al te klein, dus veel mensen hebben ook moeite met deze weg te krijgen. Apothekers hebben capsules die gevuld worden met een willekeurige medicatie. De capsule is oplosbaar, waardoor de medicatie in je maag vrijkomt. Zo'n capsules bestaat uit twee helften, je vult de ene helft en schuift de andere helft eroverheen om de capsule te sluiten. Dit soort vulbare capsules zijn denk ik alleen bij de apotheek te krijgen, als ze ze al voor particulieren verkopen. Wellicht kan je aan de apotheek vragen of zij het poeder in capsules voor je uitvullen.

Dan zul je met stoffen aan de gang moeten die de werking van het medicijn kunnen beïnvloeden. En het kan wel de bedoeling zijn dat het medicijn niet onopgelost in je maag terecht komt, wat met capsules wel het geval is. Vraag dus bij de apotheek wat mogelijk is, en of er en ander medicijn is wat beter in te nemen is voor u

Vraag aan je apother of hij bij afgifte van het recept het poeder kan verwerken in capsules. Je hebt dan geen omkijken naar het vullen en het gebeurd zeer secuur.

Hier praten ze over capsules, dat is een optie, maar geen antwoord op jouw vraag... Je kan een schaaltje pakken en met een tandenborstel (onderkant) het fijn malen, je kan het in een vijzel stoppen, maar als je dat bij 1 pil doet, is het moeilijk om precies alles eruit te halen ( verschilt natuurlijk per vijzel) dan kan je het beste alle pillen fijnmalen. Mij lijkt dat je ook met schuurpapier of een vijltje aan de gang kan gaan, maar dan loop je de kans dat er vuil of stukjes schuurpapier in je poeder komt. Waarom moet je het trouwens in poedervorm hebben? Je kan het ook gewoon oplossen in water als hele tablet, dat heeft het zelfde effect als dat je al dat poeder in water doet. En als je het zonder water in poedervorm inneemt blijft alles op je tong zitten en kan je het moeilijk doorslikken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100