Welk percentage van de mensen poetst niet-elektrisch, en wat zijn de redenen om met een niet-elektrische borstel te poetsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ze alle twee,maar toch pak ik liever de gewone. doordat deze niet trilt heb ik meer gevoel bij het poetsen. Je kunt hem als het ware meer sturen of richting geven in je mond. En als ik zo kijk in winkels waar tandenborstels verkocht worden,dan is het aanbod nog steeds erg groot. Ik schat dat zeker 50% of meer nog gewoon met een ouderwetse tandenborstel poetst.

Ik houd niet van zo'n 'trilbibber' in m'n mond. Ik schat 50/50%.....

het percentage zou ik niet weten, maar ik wil altijd ff snel poetsen en onze elektrische borstel gaat op tijd xD Maar over een paar jaar denk ik dat dat percentage wel hoger is, kwestie van gewenning denk.

ik heb een elektrische tandenborstel, maar ik gebruik meestal de gewone tandenbostel. simpelweg omdat ik hem steeds vergeet om op te laden, en dan maar snel even met de hand poesten bijna iedereen die ik ken heeft wel een elektrisce maar vaak als iemand even snel wil toch de handborstel gebruikt

Bijna 60% van de bezoekers van het Gezondheidsplein heeft een elektrische tandenborstel volgens een enquête op die site. Maar zelf behoor ik tot de personen die gewoon met de hand haar tanden poetst. In de eerste plaats omdat er al zoveel elektrische apparaten in huis zijn, en het voor zo'n simpele handeling als tandenpoetsen helemaal niet nodig is en ook (vrijwel) geen tijdwinst oplevert. In de tweede plaats omdat ik zelf wil bepalen hoe groot de druk is die ik op mijn tandvlees uitoefen, en omdat ik geen brommende geluiden vlak bij mijn oren apprecieer.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/oordeelmee/...

Over het percentage is denk ik geen zinnig antwoord te geven; ik denk dat elektrische poetsers eerder een enquête beantwoorden dan manuele. Zelf doe ik het met handkracht (ik mankeer toch zeker niets aan mijn handen?). De elektrische tandenborstel doet het niet beter dan een gewone en is zoiets als een scootmobiel voor de wandelaar.

Dat weet ik niet precies. Maar uit wetenschappelijk onderzoek is wel gebleken dat mensen met een elektrische borstel opzich niet beter poetsen als mensen met een gewone borstel. Wel is het zo dat mensen die elektrisch poetsen toch op de een of andere manier meer gemotiveerd zijn als handpoetsers en schaffen eerder een duur apparaat aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100