Ben je direct (eerste half uur) na het sporten slanker of juist dikker in centimeters? En hoe zit dat met een warm of koude douche?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je enorm veel gezweet zou hebben zou je dat nauwelijks merken in centimeters. Hoogstens een millimeter en je merk dat je huid iets anders qua veerkracht is. Maar dit is wel in heel extreme gevallen. Daarbij kan je nog zoveel zweten, drink 2 glazen vocht en al het zweet dat je verloren bent is weer terug. Als je bijv veel bovenarm oefeningen hebt gedaan zal je spier opgezet zijn en dus iets dikker. Bij een koude douche spannen je spieren zich aan waardoor je kleiner word, wederom gaat dit echt om een millimeter. Bij warm douchen zetten je poriën uit en ontspannen je spieren dus zou het ook weer gaan om die millimeter. Het zijn zulke kleine verschillen dat het nauwelijks meetbaar is

Nee maar wel lichter door vochtverlies,dus dat drink je er weer bij. En neem eerst een lauwe douche,warm mag ook ,en daarna met koud water je benen afspoelen,Niet direct met koud,kan reacties geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100