Hoeveel graden Celsius kan een menselijke huid weerstaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ongeveer 42 graden.

ik waag eens een gokje 45 graden

Het is afhankelijk van een tijdsfactor waardoor brandwonden optreden.

Dat hangt van de duur van de hitte, en de omstandigheden af. Menig sauna met droge lucht komt ruim boven de 45 graden Celsius uit. In de woestijn kan je met 45 graden maar beter je huid bedekken. Ook kan je prima een kroket vastpakken die net uit het frituurvet komt, alleen niet al te lang. Dit komt door de hoeveelheid huid/eelt op je vingers. Er is dus geen eenzijdig antwoord op jouw vraag. Misschien dat je je vraag kan specificeren naar bepaalde omstandigheden?

De huid kan in principe gedurende korte tijd alle temperaturen weerstaan, maar bij een te hoge of te lage temperatuur zullen eerste- en tweedegraads brandwonden ontstaan. Bij héle heftige temperaturen ontstaan er zelfs derde- en vierdegraads brandwonden (volledige huid en weefsel/botten onder de huid vernietigd) Gemiddeld treed er beschadiging op vanaf 42 graden Celsius.

Ik heb eens een warmte/koude onderzoek gehad in het ziekenhuis. Hiermee kan de gevoeligheid van bepaalde zenuwen worden vastgesteld. Hoeveel hitte je huid gevoelsmatig kan verdragen kan enorm verschillen met de temperatuur waarop er daadwerkelijk beschadigingen optreden.

Ik heb in de woestijn wel eens 50 graden meegemaakt. Ik leef nog, maar je moet wel veel drinken enzo... Je zweet dan ook niet meer. Dus ik denk dat het bij een 60 toch wel einde is.

Hoeveel graden de menselijke huid kan verdragen heeft te maken met de geleiding van de omgeving. Lucht heeft een geleiding van 0,026 kilojoule afgifte per seconde per oppervlakte. Terwijl water een geleiding van 0,65 kilojoule heeft. Dit betekend dat je het in een sauna van 100 graden makkelijk een half uur vol zou kunnen houden, terwijl je in water van 100 graden al dood bent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100