Hoe kan/moet ik omgaan met mijn alcoholistische vriendin om?

ik heb haar leren kennen in een afkicktherapie , eenzame vrouw die alleen (nog ) maar rookt en zuipt , en door haar laksheid onderneemt ze ook helemaal niets (dit zijn haar eigen woorden) daarom heb ik haar toen gezegd (1jaar geleden) er geen moeite meer voor wil doen , om onze "omgang' voort te zetten.
MAAR nu 1 1/2 week belt ze weer en wil op visite komen want dan krijgt ze ook wijn (daar gaat zij van uit) ik heb ook gevraagd gaat het om dat je mij weer wilt zien of om de wijn? ze zei allebei! haar man heeft nu ook haar zakcentje ingehouden waar ze dan elke dag wijn van kon kopen.
Met mij gaat het goed en ik wil geen terugval maar hoe hou ik haar (subtiel?) buiten de deur?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat jij haar jouw vriendin noemt zegt veel over jou. Je bent waarschijnlijk een vriendelijk mens en begaan met je medemens. Door je compassie voor deze vrouw noem je haar zelfs je vriendin. Maar jij weet ook wel dat ze alleen voor de wijn komt, je kent het gegeven. Zeg haar vriendelijk dat je geen alcohol in huis hebt, en dat je ook anderen in jouw huis geen alcohol laat drinken, omdat jij jezelf beschermt. Neem jezelf en jouw eigen alcoholproces serieus. Je bent nu al zover gekomen, zie het maar als een test. Kan je alcohol echt de deur wijzen, in de vorm van een vrouw die er blijkbaar nog steeds aan verslaafd is? Zie het als een symbolische daad voor jezelf. Hoever ben je hierin. Deze vrouw weet hoe vriendelijk je bent, sta haar niet toe er misbruik van te maken. Breng jezelf niet in die lastige positie, je hebt er al lang genoeg voor geknokt om nu te zijn waar je bent. Zij niet blijkbaar. Dat is haar keuze. Jij maakte jouw keuze: geen alcohol, PUNT. Neem (weer) de beslissing je niet te laten manipuleren door alcoholverslaving. Of verslaafden. Je weet hoe het is, laat het achter je. Train jezelf en begrijp dat je soms anderen moet teleurstellen, dat is niet erg, dat is hun teleurstelling, hun verantwoordelijkheid. Jij nam jouw verantwoordelijkheid door het besluit te nemen te stoppen met alcohol. Je wilt vast niet in verleiding komen door een ***eenzame vrouw die alleen (nog ) maar rookt en zuipt , en door haar laksheid onderneemt ze ook helemaal niets (dit zijn haar eigen woorden)*** Laat het los, je kan het. Succes :-)

Je zou kunnen zeggen dat je niet opnieuw wilt worden geconfronteerd met drank en dat je haar daarom niet wil zien of dat ze geen drank krijgt

Ben duidelijk tegen haar, ik ben van de alcohol af en er komt hier geen druppel meer in huis, niet voor mij en niet voor mijn gasten. Dus wie hier alcohol nuttigt of vraagt, wordt uit mijn huis gejaagt! Dat doe je voor jezelf, jij hebt de strijd gewonnen, laat je niet in met mensen die jou kunnen beínvloeden, dingen te doen die jij niet wilt. Dus blijf sterk, je hebt bewezen het te zijn, laat haar niet toe in je leven.

Omdat je vraagt hoe met haar om te gaan,geef ik niet het beste advies wat er in dit geval te geven is,nl. kappen met die vrouw.je brengt jezelf in een voor jou riskante situatie.het gevaar van "zucht" of zelfs meedrinken is erg groot,doe dat jezelf niet aan als je clean wilt blijven.ik zeg dus niet kappen,maar wel zeg ik,zorg dat er geen druppel alcohol in huis is,en sta niet toe dat zij een, al dan niet aangebroken, fles wijn meebrengt naar binnen.aan subtiliteit zou ik me in deze uit zelfbescherming niet schuldig maken.keihard en duidelijk zijn.sterkte ermee.

Bronnen:
ervaringsdeskundige.

Je hebt van die pilletjes dat als ze alcohol drinkt dat ze kots maar dan ook echt kots misselijk wordt misschien je je haar die geven. Of het klinkt erg hard een afkickkliniek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100