Is een blaf van een hond schadelijk voor het gehoor?

Familie en vrienden van ons zeggen altijd dat de hond wel heel erg luid blaft. Nu ik er oplet is het ook wel heel erg luid. Nu vraag ik me af of het blaffen op lange termijn schadelijk kan zijn voor de oren? Onze hond is een kruising tussen een stafford en een jack russel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je hond direct in je oor blaft, dus vlak ernaast, dan wel. Maar anders niet, dan zouden vele hondenbezitters schade moeten hebben aan hun gehoor.... en zeker diegenen met meer dan 1 hond.

Natuurlijk is het blaffen van een hond nooit schadelijk voor het menselijk gehoor. Een hond, immers, heeft een aanzienlijk veel beter gehoor dan de mens en ALS het al schadelijk voor een levend wezen zou zijn..zou de hond als eerste in aanmerking komen. Echter in de natuur worden mensen- en dieren geluiden geproduceerd die natuurlijk nimmer schade aan het eigen gehoororgaan kunnen of mogen toebrengen. Wat wèl schadelijk kan zijn, zijn door de mens geproduceerde kunstmatige, keiharde geluiden zoals door luidsprekers en dergelijke op je gehoor worden 'afgevuurd' Het antwoord op je vraag luidt dus: Nee, het blaffen van een hond is niet schadelijk voor het gehoor van de mens. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100