Hoe verzorg ik opnieuw doorgeprikte gaatjes?

Ik heb al 30 jaar gaatjes in m'n oren, maar de laatste jaren zelden oorbellen gedragen. Nu kreeg ik een paar weken geleden de rechter er niet meer doorheen. Ik heb toen een naald gepakt (schoongemaakt met alcohol) en die in het gaatje gezet en doorgeprikt. Deed vreselijk zeer! Heb er nu gouden oorknopjes ingedaan, maar vind het vervelend ermee te slapen.
Toen ik ze een keer 's avonds had uitgedaan zat het rechter gaatje de volgende ochtend 'vol'. Kreeg het knopje er nog wel door, maar deed wel pijn.
Heeft iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het gaatje kapot is moet je de oorbel er niet uit halen. Ook niet in de nacht. Kun je niet slapen met knopjes doe dan een ringetje in. 2x dags sterilon in t gaatje laten lopen en je oorbel regelmatig bewegen. Pas na 6 weken er weer uit.

Je hebt een wondje. Goed schoonhouden met sterilon. Ik zou zilveren ringetjes kopen die je er in kan laten zitten en dan goed blijven bewegen. En regelmatig aanstippen met sterilon.

Jodiumpasta gebruiken bij prikken en bij het oorknopje. Heb wel eens een chirurg gesproken die gaatjes schnabbelde. Jodiumpasta voorkomt alle problemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100