Heb ik eventueel recht op een vergoeding vanwege een scheve tand?

Hoihoi, sinds kort merkte ik op dat mijn buitenste snijtand enorm veel verschoven is op de binnenste snijtand. Deze stond niet 100% recht maar toch een goede 98% laten we zeggen. Nu ik naar foto’s van een jaar geleden kijk zie ik dat de tand toch zeer zichtbaar verschoven is. Mijn wijsheidstanden zijn dan ook de laatste 2jaar doorgekomen en er werd altijd aangeraden door mijn tandarts om te wachten met trekken omdat ze ‘goed’ stonden en genoeg plaats hebben. Het lijkt me toch hier aan te liggen dat de tand zo erg verschoven is. Indien dit het geval zou zijn, kan ik een eventuele vergoeding hiervoor vragen als ik blokjes/onzichtbare beugel aanvraag?
Ik kan jullie het aanwijzen op basis van een foto. De foto van vorig jaar was met een spel en een onnozele foto maar je ziet hierdoor mijn gebit wel goed (de foto’s zijn langs dezelfde kant getrokken van toen en nu)

Weet jij het antwoord?

/2500

Uw tandarts heeft het niet nuttig gevonden om de wijsheidstanden eerder te trekken.Heel wat jongeren gaan tegenwoordig naar een orthodontist voor de zogenaamde ‘blokjes’ op hun tanden. De orthodontist ziet dan vaak al of een wijsheidstand in de toekomst problemen kan geven. Als de wijsheidstand al een gevormde wortel heeft die dicht bij de onderste kaakzenuw ligt, bestaat het gevaar om bij het trekken die zenuw te raken. Het blijft voor een tandarts een dilemma omdat hij niet weet of de wijsheidstand perfect in de mond zal komen en makkelijk te reinigen zal zijn Dat is moeilijk te voorspellen. Als de tand uiteindelijk niet doorbreekt of makkelijk te reinigen is, was het niet nodig geweest hem te trekken. Reden om een vergoeding te krijgen als een voorste tand scheef gaat staan is er niet. Zelfs als de tandarts de wijsheidstanden had getrokken, was het geen garantie geweest dat deze preventieve ingreep had voorkomen dat de buitenste snijtand is gaan verschuiven. Alleen als de kaakchirurg of de orthodontist in een vroeg stadium aanraadt om de wijsheidstanden te laten trekken, kan men het advies beter opvolgen, maar alleen op jonge leeftijd. Als er geen klachten zijn, is er geen wetenschappelijk bewijs dat wijsheidstanden preventief weghalen voordelen heeft, volgens Hossein Ghaeminia van het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen.

Toegevoegd op 15 juni 2019 21:17: bron, tekst
Bronnen:
https://www.partena-ziekenfonds.be/nl/gezo...
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20160923_0...
https://www.radboudumc.nl/nieuws-en-media/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100