Is het (on)gezond om op 1 middag/avond zowel in de sauna als onder de zonnebank te gaan, en welke volgorde kun je dan het best aanhouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Na de sauna even lekker onder de zonnebank. Het klinkt als een heerlijke combinatie, echter pas op. Door de sauna is de huid gevoelig geworden en is een deel van de beschermende functies kwijt geraakt. Onderzoek heeft aangetoond dat UVA-stralen en UVB-stralen nu ongehinderd toegang krijgen tot de dieper gelegen huidstructuren. Vroegtijdige rimpelvorming en een verhoogd risico op huidkanker kunnen het gevolg zijn. Het is verstandig om na je saunabezoek enkele dagen te wachten voordat je onder de zonnebank gaat. Gedurende die tijd wordt er een laagje gevorm dat als een natuurlijke beschermingsfactor werkt". *Dus beter eerst onder de zonnebank en daarna in de sauna.

sauna is gezond, geen twijfel. Het beste resultaat van de zonnebank krijg je als je gelijk na de sauna daaronder (of tussen) gaat. Je poriën van de huis staan na de warmte immers open en daardoor zul je "beter" bruin worden. Of dieper intenser... wat jij wilt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100