Zijn wij als volwassen mensen nog net zo te corrigeren of te stimuleren als bij kinderen of huisdieren met een beloning?

In dit geval de lintjesregen.
Ik probeer het nog een keer n.a.v mijn vorige vraag die verwijderdt is langs deze weg.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, alleen heb je het sneller door als men je probeert te manipuleren. Verder weet je beter wat je wel en niet wilt en heb je duidelijker je grenzen vastliggen dan een kind. Via reclame probeert men je te stimuleren tot aankoop van artikelen en door kortingen of extra's (de beloning) lukt dat vaak. Als de baas zegt dat je iets goed gedaan hebt, wil je hem/haar de volgende keer niet teleurstellen. Ook dat werkt dus stimulerend. De beloning zou salarisverhoging kunnen zijn. Ik denk niet dat er mensen zijn die maatschappelijk actief zijn met het doel daar een lintje als beloning voor te krijgen. Nogal wat lintjesbezitters staan juist bekend om hun dienstbaarheid en onbaatzuchtigheid. Hun eigen belang is ondergeschikt en hun beloning zoeken ze in het mesnelijke en niet in het materiële.

Soms kan ik hier thuis wel iemand stimuleren om wat te laten doen..Als ik daar een beloning voor geef;-)

Nee... Wij zijn enkel te corrigeren maatschappelijk met straffen en bonnen... Ja materieel gezien, geef ze iets kado in in winkel, bijvoorbeeld korting of zegeltjes, dan rennen ze om weer terug te komen om meer zegeltjes of korting...

Je werkt elke maand voor een salaris en wanneer je weet dat er een verhoging inzit ga je beter je best doen. Mits je het naar de zin hebt natuurlijk. Dus ik denk van wel. Als je een compliment krijgt ga je ook beter je best doen. En zoals antwoord 1 ... tja dat is ook nog wel eens het geval ;)

Voor zover iemand zichzelf kán corrigeren zonder een beloning/strafsysteem, gebeurt dat al. Dus in die zin is er geen beloning/strafsysteem nodig. Voor zover iemand zichzelf níet kan corrigeren zonder een beloning/strafsysteem, is er wél een beloning/strafsysteem nodig - daar waar 't sociaal wenselijk is. Ik denk dat er in dezen niet veel verschil is tussen volwassenen en kinderen. Echter, dat je een goed gevoel krijgt bij een 'goede' handeling, kan evt. ook een beloning worden genoemd. Als je zo redeneert, denk ik dat er sowieso geen verschil is tussen volwassenen en kinderen.

ja, we blijven kindjes! Tenminste de meesten, het kan zijn dat het bij de Dalai Lama niet werkt.

Ik denk dat de volwassene zich niet meer zo snel door een beloning zal laten stimuleren . Het moet vooral zinvoller zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100