Als de vader het kind erkend heeft ben je als moeder dan verplicht je kind aan hem mee te geven, bezoekrecht bij het verbreken van de relatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je niet getrouwd bent en je krijgt een kind dan kan de man het kind erkennen. Door het erkennen is hij alimentatieplichtig. Maar hij heeft geen gezag over het kind. Bij ongehuwde moeders ligt het gezag alleen bij de vrouw. Als de vader het gezag wil krijgen moet hij een verzoek indienen bij de rechtbank Dat verzoek moet gezamenlijk worden gedaan. Dus als de vrouw niet wil dat de vader mede het gezag krijgt dan gaat het niet door. (zie Bron) Omdat jij het gezag hebt bepaal jij wat er met het kind gebeurt. - Hoe je het opvoedt. - Naar welke school je het stuurt. - Met wie het mag omgaan. Als jij het beter vindt dat het kind zijn vader niet meer ziet dan is de kous daarmee af. Je partner heeft juridisch gezien geen poot om op te staan.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/aa...

Ja als hij het kind erkend heeft en alimentatie betaald krijgt hij ook een omgangsregeling.

Als de biologische vader het kind heeft erkend en zo ook de moeder de biologische vader heeft erkend als verwekker , heeft de vader omgangsrechten met zijn nageslacht. Doorgaans wordt dit ten tijde van het scheidingsproces overeengekomen tussen beide ouders. Als dit niet lukt vanwege ernstige bezwaren van een der ouders dan zal de rechterlijke macht hier over uitspraak doen , al dan niet na het inwinnen van advies van jeugdzorginstellingen zoals bv jeugdzorg , kram of spirit. Alimentatie staat los van het omgangsrecht van de ouders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100