Hoe kom je van kalknagels af?

Ik heb kalknagels op mijn tenen en wil deze zomer graag open schoenen dragen hoe kom ik hier snel vanaf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kalknagel ontstaan door een schimmel. Er is wel een zalfje voor, ook bij de drogist te verkrijgen. Maar waarschijnlijk helpt het zalfje via de huisarts het beste.In de natuurgeneeskunde zijn er ook middeltjes.

Bronnen:
http://www.juniperus.net/probleem/kalknagel.htm

snel zal niet gaan lukken; het is vaak toch een langdurige kwestie. het beste ga je naar je huisarts voor een anti-schimmelmiddeltje, en vervolgens naar de pedicure om een en ander wat te laten fatsoeneren. mocht je een zalfje of creme krijgen, ga dan geruime tijd door met smeren, zelfs als je denkt dat het niet meer nodig is.

Je komt er niet snel van af. Er zijn medicijnen tegen kalknagels, maar de artsen schrijven ze niet graag voor, omdat ze een schadelijke bijwerking kunnen hebben op de nieren. Verder is het zo ,dat als je ze al voorgeschreven krijgt, het een langdurige kuur gaat worden, omdat het "lelijke" deel van de nagel er af moet groeien.

Kalkpen kopen of aan de dokter vragen

Er zijn klinieken die beweren dat zij de beste behandeling geven. http://www.bergmankliniek.nl/uiterlijk-en-huid/behandelingen/huidaandoeningen/schimmelnagels/3607_3?gclid=CMCYpefrqa4CFcVN3godHz6FSA Er is een spulletje wat zegt: een eenvoudige, snelle en effectieve manier om kalknagel te verhelpen Mycosan kalknagels. http://www.drogisterij.net/Verzorging-Lichaam-Mycosan-anti-kalknagel/P/184818/direct?partnercode=222&gclid=CLLKpo7sqa4CFcKJDgodq2AySg Maar ook hier staat bij: De reden van de lange behandelperiode is omdat de nagel 12 tot 16 mnd. nodig heeft om opnieuw uit te groeien. En hier nog wat informatie en tips. http://www.fit-voet.nl/kalknagel.html

ieder avond een badje met appelazijn, voor je voeten, half water, half appelazijn zou ook goed werken. Een nagel genezen en vernieuwen, duurt al gauw 10 maanden tot een jaar, dan is het dus volgend jaar winter. Sneller kan niet, omdat met deze aandoening de gehele nagel vervangen moet worden door een gezonde nieuwe.

Het beste kun je dan bij de huisarts langs gaan. Er zijn weliswaar ook via de drogist middeltjes verkrijgbaar maar helaas zijn die, zeker bij schimmel aan de nagels (kalknagels), vaak onvoldoende werkzaam. Wat doet de huisarts dan? Allereerst kijkt hij/zij of er inderdaad sprake is van een schimmel. Bij een schimmel aan de huid zal meestal een anti-schimmel crème of tinctuur worden voorgeschreven. Bij schimmelinfectie van de nagels zal een pillenkuur worden voorgeschreven. Crème en tinctuur zijn namelijk niet in staat om door de nagel het onderliggende nagelbed te bereiken. Soms, als de tabletten niet worden verdragen, kan het nodig zijn de nagel te verwijderen om daarna het nagelbed met een anti-schimmel crème of tinctuur te behandelen. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.blessure-aanwijzer.nl/kalknagel.htm

Ik vijl ze meestal in hun geheel volledig wat af met een gewone nagelvijl, lichtjes welliswaar anders wordt de nagel in zijn geheel te dun. Daarna doe je er Teetree-olie op die je bij iedere drogist vind. Na 2 weken vijl je ze weer in hun geheel lichtjes af. De Teetree-olie blijf je er dagelijks minstens 1 keer op doen. Héél belangrijk is dat je slechts lichtjes over de gehele nagel vijlt. Je gaat zeker resultaat hebben hiermee.

Bronnen:
Eigen ervaring

een combinatie van teatree en lavendel etherische olie (van elk evenveel druppels) mengen met bijvoorbeeld uiercreme. daarmee dagelijks de nagel insmeren. ook wat druppels teatree in je schoenen en sloffen om daar de schimmel te weren. liever geen pure etherische olie op de nagel, dat droogt de huid eromheen teveel uit. verder goed afdrogen en iedere keer een schone handdoek voor je voeten gebruiken. goede etherische olie kun je kopen bij een natuurvoedingswinkel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100