Is de chemo te snel aangeboden na een 4 uur durende operatie?

Mijn man heeft een 4 uur durende operatie gehad,waarbij een Hemicoloon van 2 kilo is verwijderd,en nu blijkt dat er kanker in de hemicoloon zat "maar die is nu verwijderd" alles is onderzocht,zoals lymfe-nieren-darmen-lever,maar alles is goed zei de professor, na 5 dagen ontslagen uit de kliniek,en de 7de dag is er al begonnen met chemo in tablet vorm xeloda 500 als preventie zoals ze zeggen,maar mijn man ging er bijna aan onderdoor zo ziek,en zo mager,was bijna 15 kilo afgevallen.
Nu hij zo ziek is geweest van een abces die zich gevormd heeft in/achter de drain,weer een operatie,( binnen 9 dagen) om het abces te verwijderen,het gekke is...dat ik overal lees over kanker,dat je pas mag beginnen met een chemo als de wond(en) geheeld zijn,nu zijn ze gestopt met de chemo,en mag pas weer beginnen als hij ietsje boven zn normale gewicht zit en.....de wond moet eerst genezen zijn,dus vervalt de eerste chemo zomaar,is mijn man dus voor niets dood en doodziek geweest,maar wij moeten wel zelf betalen,en die kosten ervan 800 euro hebben we natuurlijk al betaald.
Overigens....wij wonen in Chiang mai/Thailand

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou me goed via bijv. internet informeren óf mensen die dit mee hebben gemaakt (forum). Dan als geïnformeerde patiënt deze vraag nog eens aan de arts stellen. Mogelijk nog een second opinion krijgen van een ander arts. Ik wens jullie veel sterkte.

Uit eigen ervaring weet ik dat je de eerste chemo pas krijgt nadat de operatiewonden geheeld zijn (gaat snel), maar ik moest 10 chemokuren (Xeloda) nemen, maar na de eerste was ik doodziek en levensmoe. Ik heb op eigen houtje gezegd, dat ik geen heil zag in verdere kuren. Ik heb de specialist kunnen overtuigen en hij mij niet. Natuurlijk zal dat abces ontstaan want Xeloda is een machinegeweer, waarmee op muggen wordt gejaagd. Je hele immuniteit systeem wordt afgebroken. Ik zou jullie serieus aanraden om 1. de chemo onmiddellijk te stoppen. 2. Te zorgen dat de operatiewond schoon en dicht is 3. daarna naar Maleisie, Singapore of Amsterdam te gaan om de verdere behandeling te doen. Eventueel zelfs in Thailand, maar dan in BKK. Begrijp echter dat Xeloda een paardenmiddel is en dat het resultaat zeer onduidelijk is. Ik snap dat jullie niet verzekerd zijn. Maar als de Prof zegt, dat je schoon lijkt, dan zou IK vrolijk na stap 2 verder leven. Dood ga je toch wel een keer. Maar eerst de hele zaak laten genezen. Voorzichtig nadenken overwat verder te doen Toegevoegd na 1 dag: Wat mij opvalt is, dat jij het hebt over Xeloda tabletten. Maar dat is geen chemokuur, maar slechts de helft van de behandeling. Het belangrijkste wordt op d eerste dag van de kuur toegediend in de vorm van een infuus. Je moet dan de eerste twee dagen middelen tegen braken en diaree slikken, omdat het lichaam de troep zo snel mogelijk wil lozen. Na de eerste kuur van 2 weken krijg je een rustweek en daarna begint de tweede kuur helemaal opnieuw met een infuus. Dan krijg je ook extra klachten en kwalen. Mijn reacties waren zo heftig, dat ik voor openingstijd aan het infuus werd gehangen en aan het eind van de dag de laatste verpleegster mij van het infuus moest halen en daarna meteen het licht uit moest doen. Desondanks waren de reactie heftig, mijn hele mond zat vol met blaren, waartgen weer een middel werd gegeven, dat in mijn mond weer alles, goed en kwaad, doodde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100